Aşază o foaie de aluat decongelat în prealabil într-o formă de pizza (de 22-24 de cm) şi lasă marginile mai mari. Înţeapă cu furculiţa şi dă nu mai mult de 5-7 minute la cuptorul încins în prealabil.
Între timp, amestecă bine ouăle, smântâna, făina şi untul topit. Potriveşte de sare. Încorporează brânza (pe care ai dat-o în prealabil prin răzătoare).
Scoate tava din cuptor şi toarnă compoziţia de brânză. Aranjează câteva felii foarte subțiri de dovlecel şi dă la cuptor pentru alte 15-20 de minute.
În ultimele 5 minute, scoate tava din cuptor şi decorează cu jumătăţi de roşioare cherry şi cubuleţe de mozzarella.
După ce s-a scurs timpul, scoate şi lasă 10 minute. Ornează apoi cu frunze de busuioc şi serveşte iemdiat. Poftă bună!
Ştiai? Quiche este un clasic al bucătăriei franceze. Numele complet este quiche Lorraine, după numele provinciei Lorena. Influenţa germană s-a simţit şi în gastronomie, numele provenind din nemţescul Kuchen, care înseamnă prăjitură!
1 pachet de aluat foitaj
3 ouă mari
100 ml smântână
10 roşii cherry
150 grame brânză gruyere
100 grame mozzarella
1 lingură cu făină
1 cub de unt
1 dovlecel
busuioc proaspăt
sare
Adaugă comentariu