1. Pentru aluat, frământă toate ingredientele până se omogenizează și nu se mai lipește de mâini. Înfoliază-l și dă-l la frigider măcar pentru o oră.
2. Între timp, feliază vânata cât mai subțire, presară cu sare și lasă-le într-o sită jumătate de oră. Rumenește-le apoi într-o tigaie cu ulei încins și pune-le într-un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
3. Întinde aluatul în tava de copt, înțeapă-l cu furculița din loc în loc și dă la cuptor pentru 20 de minute, cât să prindă crustă.
4. Toarnă deasupra amestecul din ouă, smântână, brânză, sare și piper după gust, așază deasupra feliile de vânătă și dă din nou la cuptor până capătă o crustă frumoasă.
Sugestie. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, pune feliile de vânătă scurse în cuptor, pe hârtie de copt, fără să adaugi ulei.
Truc. Cu cât aluatul stă mai mult la rece, cu atât va fi mai fraged.
Pentru aluat:
350 g făină
1 pachet cu margarina
7 linguri cu apă rece
1 lingură cu oțet
sare
boia iute
Pentru umplutură:
1 vânătă
4 -5 ouă
300-400 g smântână
150 g brânză rasă
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu