Tocană de quinoa cu dovleac și rodie este un preparat bogat în proteină de calitate, ideal pentru vegetarieni și nu numai.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente
- 1 dovleac mic, tăiat cuburi și curățat de coajă și semințe
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă, fin feliată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 linguriță ghimbir tocat
- 1 linguriță 5 condimente
- 200 g quinoa
- 5 prune, tocate
- sucul de la 1 lămâie
- 600 ml stoc de legume
- bobițele de la 1 rodie
- 1 mână frunze de mentă
Modalitate de preparare
Se încălzește cuptorul la 200 ° C.
Puneți dovleacul pe o tavă de copt și amestecați cu 1 lingură de ulei. Asezonați bine și coaceți timp de 30-35 minute sau până se înmoaie.
Între timp, se încălzește uleiul rămas într-o cratiță mare.
Se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul, asezonați și fierbeți timp de 10 minute.
Se adaugă condimentele împreună cu quinoa, si gătiți pentru câteva minute.
Se adaugă prunele, sucul de lămâie și stocul de legume, se aduce în punctul de fierbere, apoi se acoperă și se fierbe timp de 25 de minute.
Când totul este fraged, se adaugă dovleacul copt.
Distribuiți în farfurii și serviți cu rodie presărată și frunze de mentă.
Poftă bună!
Încearcă și: Tocană de mazăre cu afumătură
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu