- Într-o tavă de cuptor puneți hârtie de copt peste care adăugați vinetele tăiate pe lung, împreună cu dovleceii si stropiți cu ulei de măsline.
- Introduceți tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 20-30 minute.
- Scoateți tava, adăugați sare peste legume și lăsați-le deoparte.
- Puneți quinoa la fiert conform instrucțiunilor de pe amabalaj.
- Lăsați vasul la foc mare până atinge punctul de fierbere, apoi reduceți flacăra, acoperiți cu un capac și fierbeți până când quinoa absoarbe apa, aproximativ 15 minute.
- Într-o tigaie adăugați semințele de pin și prăjiți-le la foc mic până când prind o culoare ușor aurie.
- Într-un bol amestecați sucul de lămâie împreună cu usturoiul tocat.
- Toarnă ulei de măsline în fir subțire pentru a omogeniza amestecul.
- Adaugă roșiile tăiate în jumătate, quinoa, busuiocul, menta, legumele prăjite și semințele de pin.
- Servește cu brânză feta mărunțită.
Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey
Poza principala
- 250 g quinoa
- 1 vânătă mică
- 1 zucchini
- 1 dovlecel galben
- 4 linguri ulei măsline
- sare
- piper
- 2 linguri zeamă lămâie
- 1 cățel usturoi
- 250 g roșii cherry
- 2 linguri frunze busuioc tocat
- 2 linguri frunze mentă tocate
- brânză feta pentru servit
Simte-te în vacanță cu o salată de quinoa în stil mediteranean.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu