Home » Aperitive, salate, sosuri » Quinoa in stil mediteranean
Aperitive, salate, sosuri

Quinoa in stil mediteranean

  1. Într-o tavă de cuptor puneți hârtie de copt peste care adăugați vinetele tăiate pe lung, împreună cu dovleceii si stropiți cu ulei de măsline.
  2. Introduceți tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 20-30 minute. 
  3. Scoateți tava, adăugați sare peste legume și lăsați-le deoparte.
  4. Puneți quinoa la fiert conform instrucțiunilor de pe amabalaj. 
  5. Lăsați vasul la foc mare până atinge punctul de fierbere, apoi reduceți flacăra, acoperiți cu un capac și fierbeți până când quinoa absoarbe apa, aproximativ 15 minute.
  6. Într-o tigaie adăugați semințele de pin și prăjiți-le la foc mic până când prind o culoare ușor aurie.
  7. Într-un bol amestecați sucul de lămâie împreună cu usturoiul tocat. 
  8. Toarnă ulei de măsline în fir subțire pentru a omogeniza amestecul.
  9. Adaugă roșiile tăiate în jumătate, quinoa, busuiocul, menta, legumele prăjite și semințele de pin.
  10. Servește cu brânză feta mărunțită.

  Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey

Poza principala

quinoa_in_stil_mediteranean.jpg

  • 250 g quinoa
  • 1 vânătă mică
  • 1 zucchini
  • 1 dovlecel galben
  • 4 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 1 cățel usturoi
  • 250 g roșii cherry
  • 2 linguri frunze busuioc tocat
  • 2 linguri frunze mentă tocate
  • brânză feta pentru servit
Simte-te în vacanță cu o salată de quinoa în stil mediteranean.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.