Mâncăruri

Quinoa verde

Foto
Thinkstock/ getty images
O salată delicioasă și extrem de aromată în cea mai apreciată culoare, verde.
quinoa_verde.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 căni quinoa
  • 1 ceapă roșie
  • 1 castravete
  • 150 g mazăre
  • 2 ardei verzi
  • 1 avocado
  • 200 g brânză capră
  • 2 linguri ulei măsline

 Sos verde:

  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură busuioc
  • 2 căței usturoi
  • 80 ml ulei măsline
  • 50 g migdale crocante
  • sucul de la 1 limetă
  • sare
  • piper măcinat

  Modalitate de preparare: 

  1. Fierbeți quinoa timp de 10 minute, apoi clătiți sub jet de apă rece și lăsați-o la scurs.
  2. Tocați mărunt ceapa și căliți-o la fco potrivit în ulei de măsline până se caramelizează ușor.
  3. Fierbeți mazărea, apoi treceți-o pe sub jet de apă rece și lăsați-o la scurs.
  4. Tăiați avocado în cuburi și procedați la fel și cu castravetele după ce ați îndepărtat semințele.
  5. Feliați ardeii sub forma de bastonașe.
  6. Într-un blender amestecați toate ingredientele pentru dressing.
  7. Amestecați quinoa cu legumele, ceapa caramelizată, mazărea opărită și sosul verde.
  8. Lăsați preparatul pentru 30 de minute la frigider pentru a se distribui uniform aromele.
  9. Serviți cu brânză de carpă mărunțită pe deasupra.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE