Foto
Thinkstock/ getty images
O salată delicioasă și extrem de aromată în cea mai apreciată culoare, verde.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 căni quinoa
- 1 ceapă roșie
- 1 castravete
- 150 g mazăre
- 2 ardei verzi
- 1 avocado
- 200 g brânză capră
- 2 linguri ulei măsline
Sos verde:
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 legătură busuioc
- 2 căței usturoi
- 80 ml ulei măsline
- 50 g migdale crocante
- sucul de la 1 limetă
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Fierbeți quinoa timp de 10 minute, apoi clătiți sub jet de apă rece și lăsați-o la scurs.
- Tocați mărunt ceapa și căliți-o la fco potrivit în ulei de măsline până se caramelizează ușor.
- Fierbeți mazărea, apoi treceți-o pe sub jet de apă rece și lăsați-o la scurs.
- Tăiați avocado în cuburi și procedați la fel și cu castravetele după ce ați îndepărtat semințele.
- Feliați ardeii sub forma de bastonașe.
- Într-un blender amestecați toate ingredientele pentru dressing.
- Amestecați quinoa cu legumele, ceapa caramelizată, mazărea opărită și sosul verde.
- Lăsați preparatul pentru 30 de minute la frigider pentru a se distribui uniform aromele.
- Serviți cu brânză de carpă mărunțită pe deasupra.
Facebook Comments
Adaugă comentariu