Home » Interviuri » Ramai la masa cu Laura Cosoi
Interviuri

Ramai la masa cu Laura Cosoi

Actriță, dansatoare, vedetă de televiziune, Laura Cosoi, frumoasa Laura, cum o alintă presa, refuză să fie doar o femeie preocupată de haine și imagine. Și-a creat un stil propriu de viață, o familie și este mereu preocupată de cotidian, de lucruri utile și plăcute. Cine s-ar fi gândit că va scrie o carte?
unnamed_3.jpg

A scris „Rămâi la masă?“, carte ce i-a adus un succes internațional. Să aflăm mai multe despre cum vede ea o existență echilibrată și, de ce nu, secretul fericirii ei.

Ești marea câştigătoare a celei de-a XX-a ediţii a concursului Gourmand World Cookbook Awards din Europa, la categoria Best TV Chef Book, la care ai participat cu cartea ta de bucate, „Rămâi la masă?”. Puțină lume știe în ce constăconcursul și ce beneficii are câștigătorul. Așadar, cum a fost?

Volumul „Rămâi la masă?“a fost selectat să reprezinte România în cadrul festivalului care a avut loc în Yantai (China). Surprinderea a fost cu atât mai mare cu cât nu mi-am imaginat că acest prim volum ar putea săintre într-o astfel de competiție, ca să nu mai spun că a intrat în cursa pentru marele premiu internațional al categoriei Best Cookbook TV-Europe, alături de cărți de prestigiu din Italia, Spania, Franța, Polonia, Rusia și Grecia, alese din peste 200 de cărți participante la această categorie.

Acum mă pregătesc pentru prezentarea volumului „Rămâi la masă?“ la cel mai mare târg de carte de la Frankfurt! Sunt 7100 de expozanți din mai mult de 100 de țări, peste 4000 de evenimente, în jur de 9000 de jurnaliști acreditați și peste un sfert de milion de vizitatori anual! Târgul de Carte de la Frankfurt este cel mai mare eveniment de profil din întreaga lume și acolo voi fi prezentă cu „Rămâi la masă?“. Practic acesta este premiul obținut în China – șansa de a participa la Târgul de carte de la Frankfurt.

Cum de ți-a venit ideea să scrii? Puteai să faci un show TV, de pildă.

Nimic nu este întâmplător în viață! Când m-am hotărât să lucrez la jurnalul meu culinar, a fost un impuls, ceva instinctiv, un răspuns la întrebările venite din partea celor care voiau să știe care este meniul meu. Experiența „Rămâi la masă?“ este una cât se poate de personală. Am gătit din când în când, mi-am invitat prietenii la masă, iar pozele au fost făcute de mine și Cosmin. Așa cum spuneam, volumul mă reprezintă în totalitate. Acum însă lucrez la un show de cooking online. Îl lansez la mijlocul lunii octombrie pe canalul meu de youtube. Voi scrie mai multe despre asta pe blogul meu, www.lauracosoi.ro

Într-o lume răvășită de stres și boli ciudate, ne căutăm un regim de viață echilibrat. Tu cum ai descoperit sau cum ți-ai cultivat noul stil de viață și de alimentație și care sunt efectele sale?

Am învățat să-mi ascult organismul, să nu-l intoxic, să fac sport, să-l iubesc. Până la urmă, promovarea alimentației vegetariene sau vegane presupune o implicare socială, dar și o responsabilitate.

Ești sigură că acest regim de alimentație este cel mai potrivit pentru noi?

Eu cred în echilibru; nu sunt nici veganăși nici vegetariană. Este foarte important să gustăm câte puțin din tot, să nu punem „presiune“ pe organismul nostru. Eu uneori mănânc carne, alteori nu mă ating de ea cu săptămânile. Beau multă apă, evit dulciurile și pâinea. Nu știu ce anume este corect, dar știu sigur că orice extremănu face bine pe termen lung.

Cam ce gătești tu acasă, în weekend?

De toate. Gătesc pentru prieteni. Ultima oară am făcut costițe de berbecuț la cuptor și ciorbă de văcuță. De obicei, îi întreb ce își doresc și așa stabilesc meniul! 

De unde îți procuri alimente și cum le alegi?

Din supermarket mai mult decât de la piață. Am încredere că acolo trec prin mai multe filtre. Am învățat să citesc etichetele, în timp. Acum este ceva natural. Am devenit fidelă anumitor produse și merg la sigur. Tot ce înseamnă ulei și semințe îmi iau de la plafar. 

Ca să te simți bine cu tine, este suficient să adopți o anumită dietă?

Este suficient să te hidratezi și să faci sport! 

Te-ai căsătorit de curând. Cum a arătat meniul de la nunta ta? Dar tortul?

Am ales un meniu aparent sofisticat. Am avut friptură, pește și sarmale, dar și meniuri pentru vegetarieni. Torturile au fost un vis devenit realitate, cu blaturi de ceai verde, creme naturale și ciocolată belgiană.  

Cum a fost la nuntă? Ai visat-o? Visul a devenit realitate?

A fost perfect. Mi-am îndeplinit toate dorințele și a ieșit exact așa cum am visat. I-am avut aproape pe cei dragi și asta a contat cel mai mult! 

Când ești invitată de prieteni sau de colaboratori, ce alegi din meniu?

Depinde unde mergem. Rar comand pește. În general aleg salatele sofisticate sau paste. 

Deși ți-am luat câteva interviuri până acum, nu te-am întrebat nimic despre preferințele tale muzicale și despre lectură, în sens „terapeutic”. Le folosești? Te ajută?

Muzica pe care o ascult o regăsești și pe blog. La fiecare postare cu un outfit nou pun și o melodie care mă inspiră. Lectura însă merge mai mult pe partea de beletristică decât pe motivațional.

Stilul tău vestimentar se poate defini prin simplitate sofisticată. Ce materiale îți alegi pentru vestimentație? Ți se pare important doar din punct de vedere estetic săporți bumbac sau mătase naturală?

Întotdeauna merg pe ideea de materiale naturale. Sunt foarte importante și acum găsești articole vestimentare la prețuri ok, din materiale de calitate!  

Discreția a fost întotdeauna punctul tău forte. Ce planuri ai, la ce lucrezi?

Sunt discretă cu viața personală, nu cu cea profesională. În acest moment lucrez la un serial de cooking online. O să-l urmăriți pe canalul meu de youtube, va fi câte un episod în fiecare săptămână. Scriu în continuare pe blogul meu, www.lauracosoi.ro, mă ocup de prezentarea volumului „Rămâi la masă?“ la Târgul de carte de la Frankfurt și joc într-un nou spectacol de teatru – „Vine barza!“ la Teatrul de pe Lipscani, alături de Adriana Trandafir, Mihai Ciucă, Gabriel Fătu, în regia lui Lucian Iancu. Așadar, am parte de o toamnă plină! 

Daca ai scrie o carte despre fericire, o temăbanală, dar mult discutată, cum ai începe? 

Fericirea mă preocupă, dar nu am de gând să mă „pierd“ în căutarea ei!  

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE