Home » Răsfăț de sezon

Răsfăț de sezon

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Cireșele și căpșunele sunt un adevărat răsfăț pentru piele, așa că hai să le folosim cu încredere.
shutterstock_121427149.jpg

Căpşune

Proprietăţi: bogaţi în albumine, fier, siliciu, iod, vitamine din complexul B, vitamina C şi acid salicilic, căpşunele sunt nutritive şi tonifiante pentru piele, iar sucul este un veritabil peeling pentru ten, dar şi un bun tratament pentru acnee. În acelaşi timp, pulpa fructelor stimulează circulaţia sanguină şi calmează iritaţiile. Atenţie! Persoanele alergice la căpşuni sau fragi nu poate beneficia de tratamentele cu aceste fructe!                                                                                       

Recomandări: pentru exfolierea blândă a tenului, pentru hidratarea şi supleţea pielii.

Reţetă: Stoarce 3-4 căpşuni şi unge cu zeama obţinută faţa, pleoapele şi gâtul. După 15 minute clăteşte cu infuzie de muşeţel. Pentru tenurile uscate prepară o mască din sucul de căpşuni amestecat cu caimac sau smântână. Pentru grase, amestecă sucul cu o linguriţă de caolin şi cu câteva picături de suc de lămâie.

 

Cheesecake de capsune in straturi

 

Cireşe

Proprietăţi: sunt bogate în vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectine, săruri de fier, calciu, fosfor, clor sulf, magneziu, potasiu şi oligoelemente ca zinc cupru, mangan şi cobalt. Ceea ce le face bune remineralizante, energizante, dermodecrispante, dar şi bun tratament în dermatita seboreică şi utile pentru reglarea metabolismului celular şi a producţiei de colagen. Sucul de cireşe albe sau roşii ajută la decolorarea petelor melanice.

Recomandări: Pentru decolorarea petelor de sarcină, a petelor provocate de expunerea iraţională la soare sau a pistruilor. Masca de cireşe este bună pentru tenurile îmbătrânite, ridate sau ofilite.

Reţetă: Pentru tenurile ofilite pasează 20 cireşe, adaugă o lingură cu iaurt şi o fiolă cu vitamina E. Aplică această mască timp de 20 de minute pe faţă şi gât, apoi clăteşte cu apă rece. Pentru tenurile grase pasează 10 cireşe, adaugă o linguriţă cu mălai şi masează tenul câteva minute cu această pastă, apoi clăteşte! 

 

Chec cu cireșe

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.