1.Amestecă vinul cu trei linguri cu ulei, coriandrul și cimbrul. Unge rasolul cu acest amestec și lasă-l la rece câteva ore (chiar și de seara până a doua zi). Dezgheaţă aluatul la temperatura camerei.
2.Pune ulei într-o cratiţă și frige pe toate părţile rasolul până se rumenește, apoi scoate-l pe o farfurie. În grăsimea rămasă, călește ceapa, ciupercile și măslinele, toate tocate mărunt.
3.Când a scăzut zeama, sărează după gust. Întinde aluatul, gros cam de doi centimetri, pune sosul de ciuperci și așază peste carne.
4.Învelește totul în aluat. Din resturile de aluat, fă mici decoraţiuni. Unge o tavă cu ulei și dă friptura la cuptor, la foc mediu, vreo 50-60 de minute.
credit foto: © Viktorija – Fotolia.com
Sugestie. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar e musai s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos și a prinde gust din aromele marinadei.
2 kg rasol alb de vită (sau muschi)
1 foaie aluat foitaj
400 g ciuperci
200 ml vin roșu
1 ceapă
150 g măsline feliate
coriandru
cimbru
ulei
sare
Adaugă comentariu