1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
2. Incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste rasolurile de miel pana devin maronii peste tot.
3. Pune rasolurile intr-o tava de cuptor intr-un singur strat. Asezoneaza.
4. Sterge tigaia cu un prosop de hartie, adauga putin ulei si prajeste ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
5. Adauga condimentele si zaharul. Amesteca si toarna peste rasoluri.
6. In aceeasi tigaie amesteca pasta de tomate cu vinul si melasa, apoi toarna amestecul in tava cu zeama.
7. Asezoneaza, acopera si lasa la cuptor timp de 2-2 ½
8. Presara seminte de rodie. Se serveste cu fasole verde si cuscus.
Ulei de masline
1,2 – 1,4kg de rasoluri de miel
Sare de mare si piper negru
2 cepe medii, taiate
6 catei mari de usturoi, taiati in jumatate
1 lingurita de scortisoara
½ lingurita de curcuma
½ lingurita de chimion
2 linguri de zahar brun
50g de pasta de tomate
1 cana de vin rosu sec
½ cana de melasa de rodii
2 cani de zeama de pui
Pentru servire
Seminte de rodie
Fasole verde
Adaugă comentariu