- Preîncăzliți cuptorul la 220 de grade. Îndepărtați grăsimea din jurul gâtului raței.
- Într-un bol mic amestecați sarea, cele 5 condimente și piperul.
- Crestați ușor pielea raței, apoi frecați-o cu amestecul de mirodenii, pe întreaga suprafață și în tăieturi.
- Așezați rața cu pieptul în sus pe un grătar și puneți-o deasupra unei tăvi de copt.
- Introduceți-o în cuptor pentur 30 de minute.
- Între timp amestecați într-un bol mic sosul de soia, mierea și oțetul chinezesc sau zeama de lămâie.
- Ungeți cu atenție rața cu amestecul de soia și turnați un pahar cu apă în tava de copt.
- Reduceți temperatura cuptorului la 190 de grade și coaceți rața pentru încă 1 oră si 30 de minute, ungând-o cam la fiecare 30 de minute, până când se frăgezește și se pătrunde bine.
- Cât timp rața este la cuptor, preparați sosul de prune.
- Încingeți puțin ulei într-o tigaie, adăugați ghimbirul și lăsați-l să se rumenească ușor pentu aproximativ 1-2 minute.
- Adăugați prunele tocat, amestecul de 5 condimente, scorțișoara, anasonul, oțetul de orez și zahărul.
- Amestecați bine și lăsați tigaia pe foc pentru 15 minute, până când amestecul va prinde o consistență groasă.
- Transferați sosul într-un bol, acesta poate fi servit cald sau la temperatura camerei.
- Când rața este gata, acoperiți-o cu folie și lăsați-o la cald pentru 20 de minute.
- Tăiați-o și așezați-o pe un platou.
- Puteți presăra deasupra câteva fire tocate de ceapă verde.
- Serviți cu salata și garnitură de cartofi natur.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 rață ( aproximativ 2-2,5 kg )
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță amestec 5 condimente
- 1 linguriță piper negru
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri de miere
- 2 linguri oțet negru chinezesc sau zeamă de lămâie
Pentru sosul de prune:
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 linguriță rădăcină ghimbir rasă
- 3 prune coapte, tocate
- 1/2 linguriță amestec 5 condimente
- 1 baton de scorțișoară
- 2 fructe de anason
- 2 linguri oțet de orez chinezesc
- 4 linguri zahăr brun
- 1-2 linguri apă
Descoperă gustul irezistibil al cărnii de rață, printr-o rețetă aromată și elegantă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu