Home » Mâncăruri » Rata ” 5 Condimente ” si sos de prune
Mâncăruri

Rata ” 5 Condimente ” si sos de prune

  1. Preîncăzliți cuptorul la 220 de grade. Îndepărtați grăsimea din jurul gâtului raței.
  2. Într-un bol mic amestecați sarea, cele 5 condimente și piperul.
  3. Crestați ușor pielea raței, apoi frecați-o cu amestecul de mirodenii, pe întreaga suprafață și în tăieturi.
  4. Așezați rața cu pieptul în sus pe un grătar și puneți-o deasupra unei tăvi de copt. 
  5. Introduceți-o în cuptor pentur 30 de minute.
  6. Între timp amestecați într-un bol mic sosul de soia, mierea și oțetul chinezesc sau zeama de lămâie.
  7. Ungeți cu atenție rața cu amestecul de soia și turnați un pahar cu apă în tava de copt. 
  8. Reduceți temperatura cuptorului la 190 de grade și coaceți rața pentru încă 1 oră si 30 de minute, ungând-o cam la fiecare 30 de minute, până când se frăgezește și se pătrunde bine.
  9. Cât timp rața este la cuptor, preparați sosul de prune. 
  10. Încingeți puțin ulei într-o tigaie, adăugați ghimbirul și lăsați-l să se rumenească ușor pentu aproximativ 1-2 minute.
  11. Adăugați prunele tocat, amestecul de 5 condimente, scorțișoara, anasonul, oțetul de orez și zahărul.
  12. Amestecați bine și lăsați tigaia pe foc pentru 15 minute, până când amestecul va prinde o consistență groasă. 
  13. Transferați sosul într-un bol, acesta poate fi servit cald sau la temperatura camerei.
  14. Când rața este gata, acoperiți-o cu folie și lăsați-o la cald pentru 20 de minute.
  15. Tăiați-o și așezați-o pe un platou. 
  16. Puteți presăra deasupra câteva fire tocate de ceapă verde.
  17. Serviți cu salata și garnitură de cartofi natur. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

rata_5_condimente_si_sos_de_prune.jpg

  • 1 rață ( aproximativ 2-2,5 kg ) 
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță amestec 5 condimente
  • 1 linguriță piper negru
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri oțet negru chinezesc sau zeamă de lămâie

 Pentru sosul de prune:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 linguriță rădăcină ghimbir rasă
  • 3 prune coapte, tocate
  • 1/2 linguriță amestec 5 condimente
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 fructe de anason
  • 2 linguri oțet de orez chinezesc
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1-2 linguri apă

 

Descoperă gustul irezistibil al cărnii de rață, printr-o rețetă aromată și elegantă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE