Curata rata bine-bine de fulgi si de maruntaie, dar pastreaza ficatul si inima, pe care le speli bine si le lasi la scurs pe servet de hartie.
Curata ceapa, usturoiul.
Da-le pe toate prin masina de tocat impreuna cu jambonul, ficatul si inima, apoi amesteca-le cu patrunjelul tocat fin, cimbrul si miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine.
Pune sare si piper dupa gust, iar la final adauga oul ca sa legi umplutura.
Umple rata cu acest amestec, iar la final merele, carora le tai partea superioara.
Coase cu grija deschizatura, unge carnea cu unt, sareaza- o, pipereaz-o si baga rata cu mere la cuptorul incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.
Revista BUCATARIA DE AZI
1 rata cu maruntaie
50 g de unt
100 g jambon
ficatul si inima de la rata
3 mere
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 crenguta de cimbru
cateva fire de patrunjel verde
miezul de la o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa
1 ou
sare, piper
Adaugă comentariu