Home » Mâncăruri » Rață cu tăiței la wok
Mâncăruri

Rață cu tăiței la wok

rata la wok

Poate că rața nu este un tip de carne pe care îl prepari prea des. Dacă, din dorința de mai diversifica meniul, te-ai gândit să încerci o rețetă cu carne de rață, află că puține sunt la fel aromate ca cele din bucătăria chinezească.

Din fericire, mâncărurile chinezești sunt, în general, și destul de ușor de preparat. Așa că te invităm să urmezi rețeta de mai jos pentru o cină deosebită.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de rață fără piele, a câte 150 g fiecare
  • 2 căței de usturoi, răzuiți
  • 5 cm rădăcină de ghimbir, răzuită fin
  • 4 porții tăiței uscați (de orez) a câte 65 g fiecare
  • 1 1/2 linguriță 5 condimente
  • 5 linguri sos de stridii
  • 2 linguri sos negru de soia
  • 2 linguri făină de porumb
  • 6 fire ceapă verde, tocate
  • ulei de susan
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei chilli mari, curățați și tăiați pe diagonală
  • frunzele de la 4 bucăți de pak choi
  • coaja rasă de limetă, plus zeama staorsă
  • sare
  • piper măcinat

Încearcă și: Rață umplută cu varză

Mod de preparare

Taie pieptul de rață felii groase și amestecă-l cu usturoiul, ghimbirul, amestecul 5 condimente, un strop de sare și piepr măcinat.

Amestecă într-un bol sosul de stridii, sosul de soia și făina de porumb.

Pentru tăiței, plasează o oală cu apă pe sursa de foc și adu în punctul de fierbere. Când începe să clocotească, se adaugă tăițeii și se fierb timp de 2 minute.

Scurge tăițeii bine de excesul de apă și amestecă-i imediat cu ulei de susan.

Încălzește un wok în care adaugă câțiva stropi de ulei de măsline.

Când acesta este încins, puneți feliile de rață și sotați la foc mare timp de 1-1/2 minute, până se rumenesc pe margini fără să se pătrundă complet.

Scoate bucățile de carne pe un platou și lasă-le deoparte.

Adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline în tigaie și pune frunzele de pak choi împreună cu ardeiul iute.

Pregătește timp de 1 minut, apoi toarnă peste ele amestecul de sosuri.

La foc mic, lasă să fiarbă câteva minute și pune din nou carnea în sos și mai lasă preparatul timp de 1 minut.

În acest timp sosul începe să se îngroașe.

Adaugă în wok tăițeii și ceapa verde, amestecând totul pe foc până când se încălzesc bine tăițeii.

Stropește preparatul cu zeamă de limetă și servește imediat.

Poftă bună!

Citește și: Sfaturi și trucuri pentru a prepara cel mai bun grătar

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE