1.Se cresteaza pieptii cu un cutit ascutit si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun intr-o tigaie mare, cu ulei, la foc mediu, cu pielea in jos. Se lasa pana se rumenesc, dupa care se intorc cateva minute pe cealalta parte. Se scot intr-o tava, se acopera cu o folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
2.Se scurge grasimea ramasa, dar se opreste o lingura, in care se soteaza ghimbirul timp de un minut. Se adauga mierea, sucul de portocale si lichiorul. Dupa cateva minute, se pune untul si se lasa sa mai dea in cateva clocote.
3.Se feliaza pieptii de rata, se pun pe farfurie si se toarna sosul deasupra. Rata in sos dulce-acrisor se serveste calda, alaturi de o salata.
4.Sfat: Alaturi de friptura de rata, serveste un mar imbracat in sos de caise. Se topeste o lingura cu unt, se pun cateva caise din compot trecute printr-o sita si se lasa sa dea in cateva clocote.
2 piept de raţă
suc de portocală
1 lingură ghimbir
2 linguri cu miere
2 căni supă de pui
4 linguri lichior de coacaze-negre
1 lingură unt topit
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu