- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Adăugați roșiile într-un vas termorezistent , stropiți-le cu 2 linguri de ulei și amestecați pentru a distribui uniform. Adăugați sare și piper și lăsai-le deoparte.
- Într-un bol amestecați vinetele, dovlecelul, zucchini, ardeiul și ceapa.
- Amestecați uleiul de măsline cu oțetul balsamic, la care adăugați usturoi, sare, piper și câțiva fulgi de chili.
- Turnați amestecul peste legume și amestecați bine, până când toate legumele sunt acoperite.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați legumele într-un singur strat.
- Introduceți vasul cu roșii la jumătatea cuptorului și tava cu legume deasupra acestora, pentru 20 de minute.
- Între timp gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, iar când sunt gata scurgeți-le și vărsați-le într-un bol mare.
- Scoateți roșiile din cuptor, iar cu o spatulă întoarceți legumele pe care le mai lăsați 10 minute în plus.
- Turnați roșiile și legumele peste pastele făinoase, amestecați bine și presărați parmezanul.
- Adăugați ierburile aromatice și serviți imediat.
Credit Foto: Fotolia/imaGo – Martin R
Poza principala
- 20 roșii cherry
- 1 vânătă mică, tăiată cuburi
- 1 zucchini, tăiat cuburi
- 1 dovlecel mic, tăiat cuburi
- 1 ardei gras roșu sau galben, tăiat cuburi
- 1 ceapă, cuburi
- 6 linguri ulei măsline
- 2 linguri oțet balsamic
- 6 căței usturoi
- 1/2 linguriță sare
- piper
- fulgi chili
- 230 g spaghete
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 linguriță oregano ( opțional )
- 1 linguriță cimbru ( opțional )
Aceste legume gătite la cuptor vor oferi un plus de savoare pastelor.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu