Home » Ratatouille cu spaghetti

Ratatouille cu spaghetti

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  2. Adăugați roșiile într-un vas termorezistent , stropiți-le cu 2 linguri de ulei și amestecați pentru a distribui uniform. Adăugați sare și piper și lăsai-le deoparte.
  3. Într-un bol amestecați vinetele, dovlecelul, zucchini, ardeiul și ceapa.
  4. Amestecați uleiul de măsline cu oțetul balsamic, la care adăugați usturoi, sare, piper și câțiva fulgi de chili.
  5. Turnați amestecul peste legume și amestecați bine, până când toate legumele sunt acoperite.
  6. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați legumele într-un singur strat.
  7. Introduceți vasul cu roșii la jumătatea cuptorului și tava cu legume deasupra acestora, pentru 20 de minute.
  8. Între timp gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, iar când sunt gata scurgeți-le și vărsați-le într-un bol mare.
  9. Scoateți roșiile din cuptor, iar cu o spatulă întoarceți legumele pe care le mai lăsați 10 minute în plus.
  10. Turnați roșiile și legumele peste pastele făinoase, amestecați bine și presărați  parmezanul.
  11. Adăugați ierburile aromatice și serviți imediat.

  Credit Foto: Fotolia/imaGo – Martin R

 

Poza principala

paste_cu_ratatouille.jpg

  • 20 roșii cherry 
  • 1 vânătă mică, tăiată cuburi
  • 1 zucchini, tăiat cuburi
  • 1 dovlecel mic, tăiat cuburi
  • 1 ardei gras roșu sau galben, tăiat cuburi
  • 1 ceapă, cuburi
  • 6 linguri ulei măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 6 căței usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • piper
  • fulgi chili
  • 230 g spaghete
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 linguriță oregano ( opțional )
  • 1 linguriță cimbru ( opțional )
Aceste legume gătite la cuptor vor oferi un plus de savoare pastelor.
Numar de portii
6
Facebook Comments