Home » Mâncăruri » Mâncare de post: Ratatouille la cuptor cu pesmet
Mâncăruri Vegetarian & vegan

Mâncare de post: Ratatouille la cuptor cu pesmet

ratatouille

Celebra rețetă Ratatouille la cuptor cu crustă crocantă, perfectă pentru un prânz sățios sau o cină copioasă în familie.

„Preparatul emblematic din filmul Disney nu a fost de fapt Ratatouille. Rețeta cu legume dispuse în straturi, dezvăluită de simpaticul șoricel este în realitate o specialitate provensală cunoscută sub numele de Tian.”

  1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
  2. Într-un castron amestecați pesmetul cu 2 linguri de ulei și un strop de condimente.
  3. Puneți dovleceii, ceapa, ardeii, roșiile, usturoiul, piureul de tomate, oțetul și uleiul de măsline într-un castron.
  4. Potriviți gustul cu sare și piper, apoi amestecați pentru a distribui uniform aromele.
  5. Răspândiți legumele într-un vas termorezistent, într-un singur strat.
  6. Acoperiți cu folie și coaceți pentru 20 de minute.
  7. Scoateți vasul din cuptor, îndepărtați folia și adăugați pesmetul.
  8. Coaceți pentru încă 10 minute fără folie, până când preparatul prinde o culoarea aurie.
  9. Scoateți vasul și presărați coaja de lămâie.
  10. Serviți cald cu pătrunjel tocat sau simplu.

Credit Foto: 123rf

INGREDIENTE:
  • 50 g pesmet
  • 3 linguri ulei măsline
  • 3 dovlecei, feliați
  • 1 ardei roșu, tăiat în bucăți
  • 1 ardei galbe, tăiat în bucăți
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 4 roșii, tăiate în bucăți
  • 2 căței usturoi, feliați
  • 1 lingură cimbru tocat
  • 1 lingură piure de tomate
  • 3 linguri oțet din vin alb
  • coaja de la 1 lămâie
Număr de porții
4
Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.