1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune o tava la incalzit. Adauga uleiul si pune feliile de vanata, ceapa, ardeiul si dovleceii si lasa la cuptor timp de 10 minute.
2. Intre timp, pune rosiile, oregano si usturoiul intr-o oala mica si lasa la fiert 10 minute pana scade cu o treime.
3. Amesteca feliile de cartofi cu legumele la cuptor si pune sosul de rosii. Asezoneaza bine si acopera tava cu o folie de aluminiu. Lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa la cuptor inca 25 de minute. Lasa la racit 5 minute inainte de servire.
2 linguri de ulei de masline
1 vanata medie, taiata in 12 felii groase, injumatatite
1 ceapa, curatata, taiata in patru, straturile despartite
1 ardei rosu sau portocaliu
2 dovlecei, taiati felii
400g de rosii la conserva, decojite
3 lingurite de oregano proaspat
2 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
6 cartofi medii
sare si piper
Adaugă comentariu