Home » Ratatouille spaniol

Ratatouille spaniol

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune o tava la incalzit. Adauga uleiul si pune feliile de vanata, ceapa, ardeiul si dovleceii si lasa la cuptor timp de 10 minute.

2. Intre timp, pune rosiile, oregano si usturoiul intr-o oala mica si lasa la fiert 10 minute pana scade cu o treime.

3. Amesteca feliile de cartofi cu legumele la cuptor si pune sosul de rosii. Asezoneaza bine si acopera tava cu o folie de aluminiu. Lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa la cuptor inca 25 de minute. Lasa la racit 5 minute inainte de servire.

Poza principala

rexfeatures_1269755g_mica.jpg

2 linguri de ulei de masline
1 vanata medie, taiata in 12 felii groase, injumatatite
1 ceapa, curatata, taiata in patru, straturile despartite
1 ardei rosu sau portocaliu
2 dovlecei, taiati felii
400g de rosii la conserva, decojite
3 lingurite de oregano proaspat
2 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
6 cartofi medii
sare si piper

Iata varianta spaniola a „ghiveciului” romanesc. Denumirea de „ratatouille” este de origine franceza, insa, si desemneaza o tocana de legume, ieftina si usor de preparat.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.