Vegetarian & vegan

Ratatouille

ratatouille

Ratatouille este o mâncare de legume care provine din Franța. Deși există numeroase variații ale rețetei, din ingredientele folosite fac parte întotdeuna vinete, dovlecei, roșii, ceapă, usturoi, ardei gras și verdețuri.

Astăzi te vom învăța cum se prepară cel mai delicios ratatouille pe care îl vei gusta vreodată!

Ingrediente (4 porții)

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grași
  • 3 linguri cu ulei

Pentru sos

  • 3 linguri cu ulei
  • 4 cepe tocate
  • 1 kg roșii opărite și curățate de coajă
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1 foi de dafin
  • pătrunjel

Mod de preparare

1.Taie vinetele și dovleceii (cu tot cu coajăîn cubulețe, iar ardeii – fâșiiCălește legumele – pe rândîntr-o tigaie , apoi pune-le într-o cratiță și amestecă.

2.Încinge uleiul și rumenește ceapă tocatăAdaugă roșiile tăiatenucșoară, usturoiul pisatfrunză de dafin, sare și piper.

3.Lasă  dea într-un clocot, apoi adaugă vinetele, dovleceii și ardeii călițiPresară deasupra pătrunjel verde și servește acest ratatouille imediat.

Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE