Ratatouille este o mâncare de legume care provine din Franța. Deși există numeroase variații ale rețetei, din ingredientele folosite fac parte întotdeuna vinete, dovlecei, roșii, ceapă, usturoi, ardei gras și verdețuri.
Astăzi te vom învăța cum se prepară cel mai delicios ratatouille pe care îl vei gusta vreodată!
Ingrediente (4 porții)
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 3 ardei grași
- 3 linguri cu ulei
Pentru sos
- 3 linguri cu ulei
- 4 cepe tocate
- 1 kg roșii opărite și curățate de coajă
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- nucșoară
- 1 foi de dafin
- pătrunjel
Mod de preparare
1.Taie vinetele și dovleceii (cu tot cu coajă) în cubulețe, iar ardeii – fâșii. Călește legumele – pe rând, într-o tigaie , apoi pune-le într-o cratiță și amestecă.
2.Încinge uleiul și rumenește ceapă tocată. Adaugă roșiile tăiate, nucșoară, usturoiul pisat, frunză de dafin, sare și piper.
3.Lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă vinetele, dovleceii și ardeii căliți. Presară deasupra pătrunjel verde și servește acest ratatouille imediat.
Încearcă și: Chifteluțe vegane (de post) cu soia
Încearcă și: Cartofi la cuptor cu rozmarin, lămâie și usturoi (rețetă Jamie Oliver)
Adaugă comentariu