Pastele proaspete sunt mai delicioase decât îți poți imagina.
Dificultate: dificil
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci
- 2 lingurițe semințe de dovleac + extra topping
- 125 g brânză de capră
- griș
- ulei cu ardei iute/parmesan pentru a servi
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 3 ouă
Modalitate de preparare:
- Pentru umplutură, se coc cartofii, apoi se trec prin blender pentur a avea o consistență moale.
- Se amestecă cu semințele de dovleac și brânza de capră.
- Pentru a prepara aluatul de paste, se pune făina și un vârf de cuțit de sare într-un procesor de alimente și se sparg ouăle.
- Pulsați până când amestecul începe să formeze firimituri lipicioase.
- Se rotește amestecul pe o suprafață presărată cu făină pentru a obține un aluat ferm.
- Frământați timp de 5 minute până când aluatul se simte neted, înveliți-l în folie de plastic și lăsați la rece timp de 30 min.
- Se taie pastele în sferturi, apoi rulați fiecare bucată folosind o mașină de paste.
- Dacă nu aveți o mașină, folosiți un sucitor rulare greu pentru a obține o foaie cât mai subțire.
- Porționați aluatul folosind un tăietor de ravioli.
- Așezați cercurile pe o suprafață pudrată cu griș și acoperiți cu folie de plastic pe măsură ce tăiați restul.
- Se pune o mică linguriță de umplutură în centrul fiecărui cerc.
- Umeziti marginile cu apă, apoi plisați cu foaia din partea de sus. Utilizați vârfurile degetelor pentru a sigila marginile, încercând să eliminați tot aerul.
- Așezați ravioli pe un prosop să se usuce timp de câteva minute.
- Fierbeți ravioli într-un vas mare cu apă sărată timp de 4-5 minute.
- Se scurg și se servesc stropiți cu ulei aromatizat cu ardei iute, parmezan și semințe de dovleac.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu