- Pentru aluatul de paste, sfărâmați șofranul într-un bol, turnați 1 lingură cu apă fierbinte și lăsați-l la infuzat până când se răcește.
- Puneți restul ingredientelor într-un recipient pentru mixat.
- Adăugați apa cu șofran și amestecați până obțineți o compoziție neomogenă.
- Formați cu mâinile o minge din aluat, rostogoliți-o prin făină și frământați până se omogenizează.
- Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Dacă mai este necesar mai presărați făină.
- Împachetați-l în folie alimentară și lăsați-l la rece pentru 30 de minute.
- În acest timp ocupați-vă de umplutura.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și sotați usturoiul. Adăugați spanacul și lăsați-l 2-3 minute.
- Măriți flacăra și adăugați untul, nucșoara, sarea și piperul.
- Scurgeți spanacul și tocați-l grosier.
- Într-un alt bol combinați brânza ricotta, parmezanul și mugurii de pin prăjiți.
- Adăugați spanacul, un strop de zeamă de lămâie, acoperiți vasul cu folie și lăsați la rece pentru 30 de minute.
- Scoateți aluatul și tăiați-l în 8 bucăți, transformându-le în mingi.
- Treceți fiecare minge prin mașina de făcut paste și transformați fiecare minge într-o foaie lungă rulând-o tot mai mult și îngustând-o până ajungeți la cea mai subțire formă. Dimensiunea foii trebuie să aibe 80 X 13 cm.
- Acoperiți foaia de aluat cu un prosop de bucătărie umed.
- Puneți pe foaie grămăjoare de umplutură cu lingurița, lăsând 2 cm între ele și o margine de 3 cm. Ungeți cu puțin ou bătut zona din jurul umpluturii și restul foii de aluat. Îndoiți marginea pastelor deasupra umpluturii pentru a închide pernițele și apăsați aluatul în jurul lor pentru a le sigila. Îndoiți din nou aluatul și presați cu degetul între pernițe. Cu un cuțit ascuțit separați grămăjoarele de umplutură pentru a forma penițele ravioli.
- Păsatrați-le acoperite până în momentul preparării.
- Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare. Adăugați pastele ravioli și fierbeți-le pentru 2-3 minute.
- Topiți untul într-o tigaie și încingeți-l până începe să se rumenească.
- Luați tigaia de pe foc și lăsați-o să stea 1 minut, apoi strecurați untul printr-o sită subțire și transferați-l într-o altă tigaie. Încingeți la foc mic apoi amestecați cu salvia și smântâna.
- Scurgeți pastele și amestecați-le cu untul de salvie.
- Radeți deasupra parmezan și serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
Pentru aluat:
- câteva fire de șofran
- 1 lingură apă fierbinte
- 550 g făină ”00”
- 1/4 linguriță sare
- 4 ouă
- 6 gălbenușuri
- 2linguri ulei măsline
Umplutura:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 500 g frunze de spanac
- 15 g unt
- 1/4 linguriță nucșoară
- sare
- piper măsinat
- 150 g brânză ricotta
- 75 g parmezan
- 75 g muguri de pin, prăjiți
- zeamă de lămâie după gust
- 1 ou bătut
Unt de salvie:
- 75 g unt nesărat, tăiat cuburi
- 2 linguri smântână
- 6 frunze salvie
Ravioli, porția generoasă de paste perfectă pentru masa de prânz. Gordon îți dezvaăluie cum să nu dai greș.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu