Ravioli cu spanac si ricotta, ca la Gordon Ramsey

  1. Pentru aluatul de paste, sfărâmați șofranul într-un bol, turnați 1 lingură cu apă fierbinte și lăsați-l la infuzat până când se răcește.
  2. Puneți restul ingredientelor într-un recipient pentru mixat. 
  3. Adăugați apa cu șofran și amestecați până obțineți o compoziție neomogenă.
  4. Formați cu mâinile o minge din aluat, rostogoliți-o prin făină și frământați până se omogenizează.
  5. Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Dacă mai este necesar mai presărați făină.
  6. Împachetați-l în folie alimentară și lăsați-l la rece pentru 30 de minute.
  7. În acest timp ocupați-vă de umplutura. 
  8. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și sotați usturoiul. Adăugați spanacul și lăsați-l 2-3 minute.
  9. Măriți flacăra și adăugați untul, nucșoara, sarea și piperul.
  10. Scurgeți spanacul și tocați-l grosier. 
  11. Într-un alt bol combinați brânza ricotta, parmezanul și mugurii de pin prăjiți.
  12. Adăugați spanacul, un strop de zeamă de lămâie, acoperiți vasul cu folie și lăsați la rece pentru 30 de minute.
  13. Scoateți aluatul și tăiați-l în 8 bucăți, transformându-le în mingi.
  14. Treceți fiecare minge prin mașina de făcut paste și transformați fiecare minge într-o foaie lungă rulând-o tot mai mult și îngustând-o până ajungeți la cea mai subțire formă. Dimensiunea foii trebuie să aibe 80 X 13 cm.
  15. Acoperiți foaia de aluat cu un prosop de bucătărie umed.
  16. Puneți pe foaie grămăjoare de umplutură cu lingurița, lăsând 2 cm între ele și o margine de 3 cm. Ungeți cu puțin ou bătut zona din jurul umpluturii și restul foii de aluat. Îndoiți marginea pastelor deasupra umpluturii pentru a închide pernițele și apăsați aluatul în jurul lor pentru a le sigila. Îndoiți din nou aluatul și presați cu degetul între pernițe. Cu un cuțit ascuțit separați grămăjoarele de umplutură pentru a forma penițele ravioli. 
  17. Păsatrați-le acoperite până în momentul preparării.
  18. Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare. Adăugați pastele ravioli și fierbeți-le pentru 2-3 minute.
  19. Topiți untul într-o tigaie și încingeți-l până începe să se rumenească.
  20. Luați tigaia de pe foc și lăsați-o să stea 1 minut, apoi strecurați untul printr-o sită subțire și transferați-l într-o altă tigaie. Încingeți la foc mic apoi amestecați cu salvia și smântâna.
  21. Scurgeți pastele și amestecați-le cu untul de salvie.
  22. Radeți deasupra parmezan și serviți imediat.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

ravioli_cu_spaanc_si_ricotta.jpg

Pentru aluat:

  • câteva fire de șofran
  • 1 lingură apă fierbinte
  • 550 g făină ”00”
  • 1/4 linguriță sare
  • 4 ouă 
  • 6 gălbenușuri
  • 2linguri ulei măsline

 Umplutura:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 500 g frunze de spanac
  • 15 g unt
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper  măsinat
  • 150 g brânză ricotta
  • 75 g parmezan
  • 75 g muguri de pin, prăjiți
  • zeamă de lămâie după gust
  • 1 ou bătut

 Unt de salvie:

  • 75 g unt nesărat, tăiat cuburi
  • 2 linguri smântână
  • 6 frunze salvie
Ravioli, porția generoasă de paste perfectă pentru masa de prânz. Gordon îți dezvaăluie cum să nu dai greș.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE