1: Intr-un castronel, stoarce sucul de la ½ lime, adauga un praf de sare, piper alb si o lingurita rasa cu ghimbir.
2: Toarna amestecul peste fileurile puse intr-un vas mai adanc, amesteca usor si lasa la rece, la marinat, pentru o jumatate de ora.
3: Incinge 4-5 linguri cu ulei intr-o tigaie si caleste usturoiul feliat. Pune fileurile de rechin si lasa 1-2 minute sa se rumeneasca.
4: Scoate bucatile de peste si asaza-le intr-o tava, adauga 1-2 felii de portocala/grapefruit, vinul si lasa la cuptor pana scade sosul.
5: Intre timp, prepara sosul. Incinge doua linguri cu ulei de masline si caleste usturoiul feliat cat mai delicat. Adauga rosiile, zaharul si caperele. Fierbe la foc mic 15-18 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si presara cateva masline peste fiecare portie.
Revista Bucataria de Azi
8 fileuri de rechin
2 catei de usturoi
1/2 portocala/grepfrut
1/2 pahar cu vin alb (50 ml)
1 lime
ghimbir macinat
sare, piper alb, ulei
PENTRU SOS:
1 1/2 cutie cu rosii cubulete
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa cu zahar
1 lingura cu varf de capere
1 lingura cu masline negre
ulei de masline
sare, piper
Adaugă comentariu