Home » Promo » Remedii cu tărâţe
Promo

Remedii cu tărâţe

Text
Irina Tudor Dumitrescu
Sursa
Sănătatea de azi
Foto
© dibas99 – Fotolia.com
Tărâţele, respectiv învelişul boabelor de cereale, sunt unul dintre cele mai importante medicamente oferite de natură. Cu rezultate spectaculoase în tratarea multor boli.
fotolia_60788714_subscription_xl.jpgc_dibas99_-_fotolia.com_.jpg

Tărâţele de grâu, fiind la îndemână, sunt la mare preţ ca alimentaţie sănătoasă, dar şi ca remedii naturale împotriva mai multor boli. Când sunt proaspete, conţin vitaminele din complexul B: B1, B2, B5, B6, B12, vitaminele D, E, şi PP. Au şi minerale: mult magneziu, calciu, sodiu, potasiu. 

 

Pulbere fină 

Măcinate de două ori în râşniţa de cafea, tărâţele se transformă într-o pulbere fină care se poate lua, în cure prelungite, amestecată cu puţin lapte sau miere, câte o lingură, înainte sau după mese, în orice perioadă a zilei, câte 5-6 prize pe zi. 

Ce fac: reglează digestia, sunt nutritive, remineralizante, previn apariţia cancerului (conţin inhibitori de protează şi antioxidanţi care au un rol foarte important în inactivarea substanţelor carcinogene), reglează activitatea glandelor endocrine datorită conţinutului mare de minerale, aminoacizi şi vitamine. 

 

Stiai? Poţi folosi pulberea de tărâţe drept condiment la mâncăruri sau ca agent de îngroşare a sosurilor. Cu condiţia ca mâncarea, sosul, salata să fie la temperatura camerei. Dacă sunt fierbinţi, substanţele minune din tărâţe dispar. 

 

7 leacuri cu pâine şi vin

 

Apă, şi mai mult

Pui 3-4 linguri cu tărâţe într-un litru de apă plată şi laşi de seara până dimineaţa; strecori, apoi bei de-a lungul zilei. Dacă faci un tratament cu tincturi, le poţi dizolva în apă de tărâţe în loc de apei de băut. În acest mod, tratamentul va fi mult mai eficient. 

Ce face: ajută în bolile nervoase, anemii, detoxificare, convalescenţă, îmbunătăţirea memoriei, laringite. 

 

Stiai? Poţi mări eficienţa infuziilor medicinale dacă pui în ele, după ce s-au răcorit, 2-3 linguri cu pulbere la 1 l de infuzie.

 

Plante pentru femei

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE