Tradițional

Rețetă ardelenească: Belezdrugă

Se călește ceapa, se pun cârnații sau slănina, bine prăjite, după care se toarnă cirul fiebinte amestecat cu brânza, se lasă câteva minute la foc, după care se servește cu murături, preferabil varză murată sau castraveți murați.

Observație: Rețetele tradiționale sunt adesea preparate „după ochi”, nu în funcție de gramaj, dar cantitățile sunt relativ ușor de estimat!

 

Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu, Vila Honor și Castelul Printul Vanator și Dracula. 

 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

mica.jpg

untură sau ulei Arpis 

ceapă 

brânză de oaie frământată cu sare 

slănină sau cârnați

făină de mălai Arpis sub formă de cir de mămăligă (continutul acela subțire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mămăligă foarte subțire)

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE