Cartofi delicioși la cuptor, o rețetă de la maestrul bucătar Jamie Oliver.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 1 ceapă roșie
- 1 kg cartofi
- o nucșoară
- 3 căței de usturoi
- 300 ml smântână
- 4 fileuri de anșoa în ulei
- parmezan
- 2 foi de dafin
- 1 legătură cimbru proaspăt
Modalitate de preparare:
- Curățați ceapa roșie și tăiați-o în două. Spălați cartofii fără să-i curățați și tăiați-i felii cu robotul de bucătărie.
- Răsturnați-i într-o tavă mare cu diametrul de 35 X 25 și asezonați-i.
- Radeți deasupra 1/4 nucșoară, adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți, cu coajă cu tot și 225 ml smântână.
- Adăugați fileurile de anșoa fărâmate și o mână bună de parmezan ras.
- puneți apoi foile de dafin, presărați frunzele de pe câteva fire de cimbru și stropiți cu ulei de măsline.
- Ametsecați totul cu mâinile curate apoi puneți tava pe foc mediu.
- Tunrați 200 ml apă clocotită, acoperiți ermetic cu folie de aluminiu și lăsați pe foc.
- Scuturați tava pentru ca ingredientele să nu se lipească.
- Scoateți folia de aluminiu.
- Radeți deasupra un strat de parmezan, stropiți cu restul frunzelor de cimbru și introduceți tava la cuptor pentru 15 minute sau până se rumenesc cartofii.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu