- Amestecați ambele tipuri de făină pe o suprafață curată.
- Faceți o adâncitură în centru și adăugați ouăle și gălbenușurile.
- Cu ajutorul unei furculițe, spargeți ouăle, pe măsură ce le combinați cu făina.
- Amestecați totul cu furculița până când obțineți un aluat ce poate fi modelat cu mâinile.
- Frământați bine, până când aveți o cocă omogenizată și elastică, iar suprafața de dedesubt rămâne curată.
- Împăturiți aluatul în folie de plastic și lăsați-l în frigider pentru 1 oră.
- Împărțiți coca în 4 bucăți și țineți-o acoperită.
- Lucrând câte o bucată pe rând, nivelați-le cu ajutorul palmei și rulați-le prin dispozitivul de făcut paste cu fanta cea mai largă a acestuia.
- Împăturiți-le apoi în două și repetați procesul de mai multe ori, pentru a obține pastele perfecte, bine texturate.
- Înainte de a le trece încă o dată prin aparat, presărați-le cu făină pe ambele părți. Jamie spune ca această operațiune se repetă de 4-5 ori, presărând făină și schimbând de fiecare dată dispozitivul aparatului cu unul cu fanta mai mică, până când se obțin fâșii de grosimea dorită, 1-2 mm.
Credit Foto: Fotolia/ danmir12
Poza principala
- 250 g făină de grâu dur
- 250 g făină de griș
- 3 ouă mari
- 8 gălbenușuri
Îți plac pastele? Atunci învață de la Jamie Oliver rețeta de bază pentru paste și oferă un alt gust conținutului din farfurie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu