Home » Reteta de baza pentru paste, Jamie Oliver

Reteta de baza pentru paste, Jamie Oliver

  1. Amestecați ambele tipuri de făină pe o suprafață curată.
  2. Faceți o adâncitură în centru și adăugați ouăle și gălbenușurile.
  3. Cu ajutorul unei furculițe, spargeți ouăle, pe măsură ce le combinați cu făina.
  4. Amestecați totul cu furculița până când obțineți un aluat ce poate fi modelat cu mâinile.
  5. Frământați bine, până când aveți o cocă omogenizată și elastică, iar suprafața de dedesubt rămâne curată.
  6. Împăturiți aluatul în folie de plastic și lăsați-l în frigider pentru 1 oră.
  7. Împărțiți coca în 4 bucăți și țineți-o acoperită.
  8. Lucrând câte o bucată pe rând, nivelați-le cu ajutorul palmei și rulați-le prin dispozitivul de făcut paste cu fanta cea mai largă a acestuia.
  9. Împăturiți-le apoi în două și repetați procesul de mai multe ori, pentru a obține pastele perfecte, bine texturate. 
  10. Înainte de a le trece încă o dată prin aparat, presărați-le cu făină pe ambele părți.  Jamie spune ca această operațiune se repetă de 4-5 ori, presărând făină și schimbând de fiecare dată dispozitivul aparatului cu unul cu fanta mai mică, până când se obțin fâșii de grosimea dorită, 1-2 mm.

  Credit Foto: Fotolia/ danmir12 

Poza principala

paste_fainoase_jamie_oliver.jpg

  • 250 g făină de grâu dur
  • 250 g făină de griș
  • 3 ouă mari
  • 8 gălbenușuri
Îți plac pastele? Atunci învață de la Jamie Oliver rețeta de bază pentru paste și oferă un alt gust conținutului din farfurie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE