Home » Mâncăruri » Puiul, un preparat mereu surprinzător. Rețetă de pui Picasso
Mâncăruri

Puiul, un preparat mereu surprinzător. Rețetă de pui Picasso

pui Picasso

Bucatele de pui sunt prezente în toate bucătăriile naționale, deoarece puiul este pasărea pe care o gătești mai des decât altele. Din fileuri, se obțin mâncăruri dietetice cu conținut scăzut de grăsimi, care sunt utile copiilor și sportivilor. Iubitorilor de aripi la grătar le oferă o mâncare rapidă acasă, cu o crustă de pesmet. Un sos delicios poate fi gătit pentru partea din spate a coapsei – cea din care se face supa care vindecă atât de bine răcelile.

Toate rețetele de pui nu se vor încadra nici în paginile celei mai mari cărți de bucate, deoarece sunt atât de diverse, încât poți găti mâncăruri de pui în fiecare zi, fără teamă că gustul păsărilor de curte ar putea fi plictisitor. Puiul suculent a glorificat bucătăria georgiană nu mai puțin decât alte mâncăruri delicioase, puiul cu mere în bucătăria europeană este copt la fel de des ca și curcanul în America, iar în Rusia, umplutura pentru clătite făcută din pui tăiat fin într-un sos cremos, a devenit aproape un clasic.

Bucătarii nu se întreabă niciodată ce să gătească dintr-un pui. Știu sute de variante de gătit: pui cu cartofi, cu ciuperci, cu hrișcă sau în suc propriu. Vedetele mesei de Anul Nou sunt, desigur, pulpele de pui la cuptor. Marinatele în maioneză și condimente sunt coapte cu o crustă crocantă, gustoasă, al cărei gust este multora familiar încă din copilărie. Poți găti pui în orice fel. În timpul tratamentului termic, carnea devine moale și absoarbe bine mirosurile altor ingrediente. Poți servi pui fiert fierbinte sau rece. După răcire, gustul său rămâne aproape neschimbat, iar la temperaturi scăzute, preparatele își păstrează prospețimea mult timp. Bucătarii împărtășesc o varietate de rețete de pui – de la cele mai simple la cele exotice cu avocado, kiwi și ananas.

Încearcă și: Pui cu lămâie și cimbru la slow cooker

Rețetă de Pui Picasso

Ingrediente

  • piept de pui – 4 bucăți
  • ceapă – 2 bucăți
  • ardei gras – 3 bucăți
  • usturoi – 3 căței
  • roșii – 4 bucăți
  • cub de legume vegetale – 1 bucată
  • brânză – 100 g
  • Italian Herb Blend – 1 lingură
  • apă – ½ cană
  • cremă – ½ cană
  • ulei de măsline – 2 linguri
  • nucşoară – după gust
  • sare – după gust
  • unt – 1 lingura
  • piper negru – după gust

Mod de preparare

Taie ardeiul gras în inele (este bine să alegi trei culori diferite), după ce elimini semințele. Ceapa se taie în jumătate de inele. Sărează și piperează pieptul de pui.

Pune în tigaie 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de unt, și prăjește bucățile de piept până se rumenesc. Transferă-le într-un vas de cuptor.

În aceeași tigaie, prăjește ceapa până se rumenește și transfer-o în vasul cu pui. Prăjește ușor inelele de ardei până când se frăgezesc. Pune usturoiul într-o tigaie, lasă-l timp de 30 de secunde, apoi adăugă apa, roșiile tocate și amestecă bine.

Adăugă ierburile italiene, cubuleţul cu vegetale, sare, piper, un vârf de nucșoară într-o jumătate de pahar cu smântână și amestecă.

Se fierbe sosul timp de 5 minute și apoi se toarnă peste pui și legumele. Se acoperă cu folie, se pune la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute.

Scoate, presară brânză rasă, pune puiul înapoi în cuptor, dar fără folie, încă 15 minute, până când se topește brânza.

Poftă bună!

Încearcă și: Pui cu ciuperci în 30 de minute

 

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE