Puține prăjituri sunt la fel de spectaculoase precum „vulcanul de ciocolată” lava cake. Vestea bună este că acest desert sățios este și destul de ușor de preparat, astfel că poți cu ușurință să-ți impresionezi oaspeții sau să-ți satisfaci pofta de dulce.
E greu să îmbunătățești ceva desăvârșit; totuși, noi vom încerca în continuarea să facem un lava cake și mai bun, cu sos de mure.
Ingrediente (4 porții)
- 100 g ciocolată amăruie
- 150 g ciocolată cu lapte
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- 60 g zahăr pudră
- 120 g unt
- 80 g făină
- 2 linguri esență de vanilie
Pentru sosul de mure
- 1 cană mure
- 2 lingurițe zahăr
Pentru servire (opțional)
- înghețată
- coacăze roșii
Mod de preparare
Speli murele și le pui într-o cratiță împreună cu zahărul. Pui pe foc și fierbi până se îngroașă puțin, apoi dai deoparte să se răcească.
Într-un vas, rupi ciocolata bucățele și pui untul tăiat cubulețe. Transferi vasul pe baie de aburi și amesteci încontinuu, până când ciocolata se topește.
Iei vasul de pe foc, lași să se răcorească puțin, adaugi zahărul pudră și amesteci bine. Încorporezi ouăle și gălbenușurile, apoi făina cernută. La final, aromatizezi compoziția cu esența de vanilie.
Iei 6 forme ca de brioșe, de preferat din ceramică, dar merg și din aluminiu, și le ungi cu unt. Repartizezi compoziția în mod egal în forme și le așezi pe o tavă.
Le introduci în cuptorul încins, la 200 grade Celsius, pentru 9-10 minute. Le scoți când sunt gata și le lași 1-2 minute la răcorit.
Ungi cu un strat de sos de mure farfuriile în care servești și răstorni ușor lava cake-ul peste sos. Alături pui o lingură de înghețată și câteva coacăze.
Știați că…
Cremele de ciocolată vor fi mai fine, dacă veți topi ciocolata într-o jumătate de ceașcă de cafea, și nu în apă caldă, așa cum se procedează în general?
Poftă bună!
Citește și: Cum topim ciocolata pentru prăjituri?
Încearcă și: Cheesecake japonez. Un desert senzațional
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu