Se amestecă ouăle, se adaugă laptele acru, se omogenizează și se adaugă sarea și mălaiul Arpis (sau grisul).
Se ia o tigaie, se pune uleiul Arpis la incins și se adaugă compoziția. Se lasă să fiarbă ca mămăliga și se toarnă în farfurie.
Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu și Adrian Buzoianu.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.
Poza principala
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
3 ouă
250 ml lapte acru
3 linguri mălai Arpis sau gris Arpis
4 linguri ulei Arpis
un praf de sare
Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu