Deserturi & băuturi

Rețetă oltenească: Prăjitură cu lapte acru

Se amestecă ouăle, se adaugă laptele acru, se omogenizează și se adaugă sarea și mălaiul Arpis (sau grisul).

Se ia o tigaie, se pune uleiul Arpis la incins și se adaugă compoziția. Se lasă să fiarbă ca mămăliga și se toarnă în farfurie.

 

Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

finala_mica.jpg

3 ouă

250 ml  lapte acru

3 linguri mălai Arpis sau gris Arpis

4 linguri ulei Arpis

un praf de sare

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE