Home » Mâncăruri » Rețeta de omletă perfectă cu brânză, a la Gordon Ramsay
Mâncăruri

Rețeta de omletă perfectă cu brânză, a la Gordon Ramsay

Omletă perfectă, așa denumește Gordon Ramsay următoarea rețetă! Încearc-o și o vei prepara mai des la micul dejun.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 1

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei măsline
  • un cub unt
  • 50 g brânză cheddar maturat, ras
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți la încins o tigaie mare pentru omletă cu diametrul de 20-21 cm.
  2. Bateți ouăle într-un castron până se omogenizează, dar nu adăugați sare și piper în acest moment.
  3. Puneți uleiul de măsline în tigaie și când simțiți ridicându-se un val puternic de căldură, adăugați untul și rotiți-l pe măsură ce se topește și face spumă.
  4. Turnați în tigaie ouăle bătute și amestecați-le circular cu o furculiță, agitând frecvent tigaia cu cealaltă mână.
  5. Când amestecul este coagulat pe trei sferturi, încetați să amestecați cu furculița și lăsați omleta în liniște pentru 30 de secunde.
  6. Desprindeți marginile cu o spatulă.
  7. Bateți tigaia de blatul de lucru pentru a desprinde omleta de tigaie. Această operațiune va ajuta să alunece omleta cu ușurință.
  8. În acest moment asezonați cu sare și piper și presărați brânza.
  9. Îndoiți omleta, apoi transferați-o într-o farfurie, formând un rulou.
  10. Serviți imediat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.