Omletă perfectă, așa denumește Gordon Ramsay următoarea rețetă! Încearc-o și o vei prepara mai des la micul dejun.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 1
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 lingură ulei măsline
- un cub unt
- 50 g brânză cheddar maturat, ras
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Puneți la încins o tigaie mare pentru omletă cu diametrul de 20-21 cm.
- Bateți ouăle într-un castron până se omogenizează, dar nu adăugați sare și piper în acest moment.
- Puneți uleiul de măsline în tigaie și când simțiți ridicându-se un val puternic de căldură, adăugați untul și rotiți-l pe măsură ce se topește și face spumă.
- Turnați în tigaie ouăle bătute și amestecați-le circular cu o furculiță, agitând frecvent tigaia cu cealaltă mână.
- Când amestecul este coagulat pe trei sferturi, încetați să amestecați cu furculița și lăsați omleta în liniște pentru 30 de secunde.
- Desprindeți marginile cu o spatulă.
- Bateți tigaia de blatul de lucru pentru a desprinde omleta de tigaie. Această operațiune va ajuta să alunece omleta cu ușurință.
- În acest moment asezonați cu sare și piper și presărați brânza.
- Îndoiți omleta, apoi transferați-o într-o farfurie, formând un rulou.
- Serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu