Cum se face puiul cacciatore?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Rețetă pui cacciatore
Ingrediente:
- 1 lingură ulei măsline
- 3 felii prosciutto, tocate
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 2 crenguțe salvie
- 2 crenguțe rozmarin
- 500 g piept de pui, fără piele
- 150 ml vin alb sec
- 400 g roșii la conservă
- 1 lingură paste tomate
- 225 g ciuperci, tăiate în jumătate
- 1 pumn pătrunjel tocat
Modalitate de preparare:
- Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă.
- Adăugați prosciutto tocat și prăjiți timp de 2 minute până când se rumenește.
- Îndepărtați bucățile de prosciutto cu ajutorul unei spumiere și adăugați în tigaie ceapa, usturoiul și crenguțele de rozmarin și salvie.
- Distribuiți amestecul de ceapa pe toată suprafața tigăii și așezați bucățile de pui.
- Asezonați cu sare și piper și prăjiți timp de 5 minute până când ceapa începe să se caramelizeze.
- Scoateți puiul și lăsați-l deoparte pe o farfurie.
- Agitați ceapa care a rămas în tigaie și turnați vinul.
- Lăsați-l pe foc timp de 2 minute până se reduce ușor.
- Lăsați focul la mediu și adăugați bucățile de prosciutto din nou, apoi adăugați conserva de roșii, pasta de tomate și ciupercile.
- Completați cu 4 linguri de apă, acoperiți vasul cu un capac și fierbeți pentru 20 de minute.
- Adăugați carnea și lăsați vasul neacoperit să fiarbă timp de 20 de minute.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Presărați pătrunjel tocat și serviți preparatul cald.
Aceasta este propunerea noastră pentru o rețetă de pui cacciatore.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu