Se pregateste un aluat de tăiței (Oul împreună cu praful de sare și făina Gold Maya se amestecă și se framântă bine). Apoi se întinde o foaie subtire, se ruleaza și se taie marginile.
Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau in cuptor).
Mod de servire
În trecut era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă.
În prezent poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi.
Rețetele tradiționale ardelenești au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.
Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
Rețetele tradiționale ardelenesti promovate în cadrul proiectului au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.
1 ou
Făină Gold Maya (cât cuprinde)
Sare Kotanyi
Adaugă comentariu