Home » Promo » Rețetă veche din Ardeal: Coacă
Promo

Rețetă veche din Ardeal: Coacă

Se pregateste un aluat de tăiței (Oul împreună cu praful de sare și făina Gold Maya se amestecă și se framântă bine). Apoi se întinde o foaie subtire, se ruleaza și se taie marginile.

 

Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau in cuptor).

 

Mod de servire

În trecut  era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. 

 

În prezent poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi. 

 

Rețetele tradiționale ardelenești au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.

 

Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

 

 

 

Rețetele tradiționale ardelenesti promovate în cadrul proiectului au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal. 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

Poza principala

coaca_mica.jpg

1 ou

Făină Gold Maya (cât cuprinde)

Sare Kotanyi

Rețeta veche din Ardeal “Coacă” provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba) și face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.