1. Se pregătește un aluat simplu din făină Gold Maya, apă şi sare (cocie) care se întinde într-o foaie nu prea subţire, se unge foaia cu untură, se rulează şi se taie rondele groase de câţiva centimetri.
2. Fiecare rondel se întinde din nou până când cocia va avea formă ovală.
3. Pe jumătate din plăcintă se pune dulceaţă sau brânză, se împăturește şi se coace direct pe plita sobei sau în tigaie, în untură (în varianta modernă).
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.
Rețeta veche din Ardeal “Plăcintă împăturată” a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Județul Bistrița-Năsăud (Ardeal) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
Făină Gold Maya
Apă
Sare
Dulceață/brânză
Untură (unsoare)
Adaugă comentariu