Îndrăgite de cei mari, dar mai cu seamă de cei mici, clătitele sunt mai versatile decât ai crede. De obicei le mâncăm umplute cu dulceață și tare ne mai plac! Dar de ce să nu încerci și alte rețete, cu alte umpluturi? Fie că sunt dulci sau sărate, clătitele se prepară foarte ușor, chiar și de către începători.
Iată 3 rețete diferite cu clătite pe care toată familia le va iubi:
Clătite cu carne și orez
Ingrediente
Pentru clătite
2 ouă
1 litru de lapte
400 gr făină
sare
Pentru umplutură
- 500 gr carne tocată
- 2 linguri orez
- 500 gr ciuperci conservate
- 4 linguri pastă de roșii
- 300 ml suc de roșii
- 1 legătură de mărar
- sare
Mod de preparare
Amestecă ouăle bătute cu făina și diluează cu lapte până obții o compoziție de consistența smântânii și coace clătite un pic mai groase.
Separat, călește ceapa tocată și adaugă în ea ciupercile și carnea. Când zeama lăsată de ciuperci a scăzut, adaugă pasta și sucul de roșii și lasă să fiarbă la foc mic până scade.
Adaugă orezul (fiert separat) în compoziția de carne, apoi mărarul tocat.
Când compoziția s-a mai răcorit puțin, umple clătitele, închide capetele (ca să nu cadă umplutura) și rulează.
Încearcă și: Clătite cu banane și bacon crocant
Clătite scandinave cu cartofi și somon
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 100 gr somon afumat
- 200 gr cremă de brânză
- 2 linguri suc de lămâie
- o jumătate de legătură de mărar
- câteva feliuțe de castravete
- sare
Mod de preparare
Curăță cartofii de coajă și dă-i pe răzătoare, apoi stoarce-i bine.
Toacă ceapa mărunt și pune-o peste cartofii rași, adaugă oul bătut, făina, puțin mărar tocat și sare.
Prăjește în tigaie clătite din această compoziție, având grijă să fie frumos rumenite pe ambele părți. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de ulei.
Pune pe fiecare clătită câte o lingură de cremă de brânză amestecată cu suc de lămâie, apoi felii de somon.
Rulează clătitele și decorează cu fire de mărar și felii de lămâie.
Încearcă și: Rețetă de clătite vegane din cartofi
Clătite americane din ovăz, cu afine
Ingrediente
- 1 cană de fulgi de ovăz
- jumătate de cană de brânză de vaci
- 2 ouă
- esență de vanilie
- o cană de afine
- 100 gr miere
Mod de preparare
Amestecă în robotul de bucătărie fulgii de ovăz cu brânza de vaci, ouăle și esența de vanilie până obții o compoziție omogenă, de consistența smântânii.
Cu ajutorul unui polonic, toarnă compoziție în centrul unei tigăi antiaderente și lasă să se împrăștie atât cât vrea ea. Nu încerca să o împrăștii pe toată suprafața tigăii. Clătitele americane sunt mai mici și mai groase decât ale noastre. Coace pe ambele părți.
Pune pe fiecare clătită afine și miere.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu