Home » Aperitive, salate, sosuri » 4 rețete cu miere pentru o imunitate de fier la copii
Aperitive, salate, sosuri

4 rețete cu miere pentru o imunitate de fier la copii

retete cu miere

Răceala și gripa sunt „evenimente” obișnuite în viața copiilor, însă există anumite lucruri pe care le face pentru a reduce șansele ca aceștia să se îmbolnăvească.

Pentru a te asigura că cel mic are o imunitate puternică:

  • respectă orele de somn: un copilaș în vârstă de un an trebuie să doarmă între 12 şi 13 ore pe zi, iar preşcolarii, 10 ore.
  • faceți sport în familie: activităţile de divertisment în familie pot include mersul pe bicicletă, pe role, baschetul, tenisul şi, de ce nu, excursiile.
  • ai grijă la germeni: spălare cu apă și săpun înainte şi după fiecare masă, după ce se joacă afară, mângâind animale, se şterge la nas ori folosește toaleta.
  • oferă-i mai multe fructe și legume: morcovi, mazăre, fasole verde, portocale, căpşune – toate conţin fitonutrienţi ca vitamina C şi carotenoide ce întăresc imunitatea.

În plus, îți recomandăm aceste 4 rețete cu miere:

Miere cu lămâie (peste 12 luni)

Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului pentru a se proteja de microbi, dar și vitamine şi minerale cu proprietăţi antiseptice. Pe de altă parte, lămâia este bogată în vitamina C, considerată unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului.

Ingrediente

  • 2 lămâi
  • 4 linguri de miere

Mod de preparare

Curăţă lămâia de coajă, îndepărtează pieliţa albă, iar pulpa obţinută, ruptă în bucăţi mai mici, amestec-o bine cu mierea. Pune totul într-un borcan cu capac şi păstrează-l la frigider. Dă-i micuţului câte o linguriţă în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun. Cura ar trebui să dureze 10 zile.

Încearcă și: Sfeclă roșie cu miere de albine

Miere cu propolis (peste 18 luni)

Propolisul este denumit pe bună dreptate „antibiotic natural“. În natură, rolul său este acela de a proteja stupul de boli care pot duce la distrugerea comunităţii de albine. Din nefericire, propolisul poate fi găsit cu greu în stare brută. Neprocesat, are un gust neplăcut, care cu greu poate fi tolerat
chiar şi de un adult. Cu toate acestea, există la magazine sub formă de tinctură sau pudră.

Ingrediente

  • 100 ml miere de salcâm
  • 30 gr propolis măcinat

Mod de preparare

Amestecă cele două produse şi dă-i câte o linguriţă în fiecare zi la debutul fiecărei toamne, vreme de cel puţin 10 zile.

Miere cu scorțișoară (peste 18 luni)

Folosită în gastronomie pentru aroma ei deosebită, scorţișoara face o pereche minunată cu mierea în lupta pentru întărirea sistemului imunitar. Uleiurile volatile pe care le conţine acest condiment au dovedite proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene.

Ingrediente

  • 2 linguri de miere
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Mod de preparare

Se consumă întregul preparat de-a lungul unei zile. Este bine de ştiut că mierea naturală, mai închisă la culoare, conţine mai mulţi antioxidanţi.

Încearcă și: Mierea, elixirul tinereții

Miere cu ghimbir (peste 18 luni)

Deşi nu este foarte cunoscut şi apreciat, ghimbirul este foarte bun pentru sănătate, mai ales pentru alungarea răului de mişcare.

Ingrediente

  • 3 linguri de miere
  • 1 rădăcină de ghimbir

Mod de preparare

Curăţă rădăcina şi dă-o pe răzătoarea mică, apoi amestecă bine cu mierea. Din produsul obţinut dă-i în fiecare dimineaţă câte o linguriţă.

 

 

 

Sursă foto: iStock

 

Facebook Comments

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.