Home » Mâncăruri » 2 idei de mic dejun de la chef Bogdan Corduneanu
Mâncăruri

2 idei de mic dejun de la chef Bogdan Corduneanu

retete mic dejun

Știi deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar ești în pană de idei? Bogdan Corduneanu, Executive Chef la restaurantul Gloria din Timișoara, ne-a oferit 2 sugestii delicioase și deosebite pe care să le încercăm!

Se poate și bun, și sănătos! Aceste preparate ne dau energie și nu ne împovărează cu kilograme inutile.

Mic dejun energetic

Un mic dejun pentru persoanele active care au nevoie de energie încă de dimineață, înainte de cafea: ou poșat, sparanghel tras în unt cu bacon și pâine prăjită.

Sparanghelul este o legumă foarte sănătoasă cu un aport bogat în vitamina K. Îl gătim fie blanșat (opărit), fie sotat sau tras în tigaie cu unt – dar de fiecare dată numai un timp scăzut, pentru a nu pierde din proprietățile lui minunate.

Să pornim focurile: topim un cubuleț de unt într-o tigaie – avem grijă să nu se ardă – și sotăm ușor sparanghelul. Felia subțire de bacon o putem găti într-o tigaie antiaderentă. Eu am sotat și câteva felii de ciuperci și o roșie cherry.

Pentru oul poșat avem nevoie de ouă cât mai proaspete. Punem apa într-o oală mică și adâncă, adăugăm o lingură de oțet și un praf de sare. Oul îl spargem separat într-un mic bol, având grijă ca gălbenușul să rămână intact.

Când apa clocotește, dăm focul mai încet. Cu ajutorul unui tel, producem un vârtej în apa din oală, iar în mijlocul lui turnăm oul. Cronometrăm 3 minute, în funcție de cât de moale îl dorim.

Alături de o pâinică prăjită este un deliciu!

Citește și: Secretul grătarelor încinse. Rețete și sfaturi de la chef Bogdan Cordureanu

Ratatouille specială

Această rețetă de ratatouille cu piure de morcov și ghimbir, ciuperci shimeji brune este deosebită deoarece o gătim la cuptor, legumele păstrându-și gustul plin și proaspăt.

Avem nevoie de:

  • vinete mici
  • dovlecei
  • roșii
  • usturoi
  • 500 ml suc de roșii
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbrișor

Din sucul de roșii am făcut cu blenderul de mână un sos cu usturoi, sare, piper și cimbrișor, puțin ulei de măsline. Am turnat o parte din sos într-un vas termorezistent.

Am tăiat legumele felii și le-am condimentat cu sare, piper și le-am așezat în spirală, în funcție de mărimea vasului sau în formă de trandafir, deoarece am folosit un vas mai mic pentru o porție. După ce le-am așezat în vas, restul de sos l-am turnat peste ele.

Am introdus vasul în cuptorul preîncălzit la 180 C și am lăsat legumele 20-30 min, depinde de cantitatea de legume folosită.

Pentru piure, curățăm morcovii și îi punem la fiert. La piure punem în cana de blender morcovii fierți, unt, sare și puțin ghimbir ras.

Ciupercile shimeji brune le opărim și le tragem apoi în tigaie cu puțin unt și usturoi.

Putem face această rețetă doar cu Ratatouille și servit cu brânză sărată.

Încearcă și: Biscuiți cu flori comestibile (rețeta lui Chef Bogdan Corduneanu)

 

 

Foto: arhivă personală Chef Bogdan Corduneanu; iStock

Facebook Comments

Alina Neamtu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.