Home » Aperitive, salate, sosuri » 3 tarte delicioase ideale pentru brunch
Aperitive, salate, sosuri

3 tarte delicioase ideale pentru brunch

retete brunch

Ideea de brunch a apărut încă din 1895, când o revistă britanică a propus un nou tip de masă: o combinație între micul dejun (breakfast) și prânz (lunch). Autorul articolului respectiv spunea că brunch-ul este „vesel, sociabil și incitant”, „te pune într-o stare bună, te face să fii mulțumit de tine și de semenii tăi și te scapă de grijile din timpul săptămânii”.

În anii ’30 a devenit popular și în Statele Unite ale Americii, iar de curând a început să fie îndrăgit și în România. Să recunoaștem, cui nu îi place să iasă la brunch duminica, alături de cei mai buni prieteni… și un pahar de vin aromat?

Însă nu trebuie neapărat să ieși în oraș pentru a te bucura de această activitate. Ce-ai spune ca weekendul următor să îți chemi prietenii în vizită pentru un brunch preparat chiar de tine? Pentru a-ți veni în ajutor, îți propunem 3 rețete de tarte ideale pentru această masă.

Tartă cu broccoli

tarta broccoli

Ingrediente

  • 500 gr broccoli
  • 500 gr conopidă
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână
  • 100 gr cașcaval
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare

Broccoli și conopida se desfac buchețele, se spală și se pun la fiert în apă cu sare, pentru circa 6-7 minute. Se lasă la scurs, apoi se așază
într-o tavă unsă în prealabil cu ulei.

Separat, într-un castron, se amestecă ouăle bătute cu smântâna, făina, usturoiul pisat și puțină sare. Această compoziție se toarnă în tavă, peste broccoli și conopidă, iar deasupra se presară cașcaval ras.

Tava se dă la cuptor pentru o oră. Când s-a format o crustă aurie, tarta este gata.

Încearcă și: Tartă cu prune

Tartă cu roșii și brânză

tarta cu rosii

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat pentru foietaj
  • 300 gr brânză rasă (de consistență mai tare)
  • 200 gr smântână
  • 10 roșii cherry
  • 100 gr cașcaval
  • oregano uscat

Mod de preparare

Lasă aluatul să se dezghețe la temperatura camerei. După ce s-a dezghețat, așază-l într-o tavă rotundă, pentru tarte, unsă cu unt. Taie surplusul de aluat, pentru a obține forma rotundă.

Cu ajutorul unei furculițe înțeapă aluatul din loc în loc, pentru a nu se umfla pe parcursul procesului de coacere.

Într-un castron amestecă bine brânza rasă cu smântâna pentru a obține o compoziție omogenă și toarn-o în forma de tartă. Pune și roșiile cherry, întregi sau tăiate felii, din loc în loc.

Presară cașcavalul ras și oregano și dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Încearcă și: 3 rețete de veggie burgers

Tartă cu mere

retete tarte , tarta de mere

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 125 gr unt
  • 125 gr zahăr
  • 8 mere
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 lingură de pesmet
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare

Amestecă untul moale (la temperatura camerei) împreună cu zahărul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugă apoi oul și amestecă rapid. Vei obține
o cremă.

Cerne făina împreună cu sarea peste această compoziție și frământă repede. Strânge coca într-o bilă, învelește-o în folie alimentară și pune-o la frigider pentru minimum jumătate de oră.

În acest timp, călește merele rase cu o lingură de zahăr, una de pesmet și o linguriță de scorțișoară.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l și tapetează cu el tava pentru tartă.

Dă tava la cuptor cam 15-20 de minute. Pune în tartă compoziția de mere (dacă ți-a rămas cocă poți face și fâșii în formă de grătar, pe care să le pui
deasupra) și mai coace în cuptor încă 20 de minute.

Poftă bună!

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.