Retete

3 motive să consumi pâine cu maia

Foto
MamaPan
Pâinea este un aliment de bază la orice masă, de aceea trebuie să învățăm să o alegem în cunoștință de cauză. Iată 3 motive pentru care pâinea cu maia este o alternativă excelentă la pâinea cu drojdie.
paine_cu_maia_mamapan.jpg

3 motive să consumi pâine cu maia:

1. Este recunoscută pentru proprietățile nutritive aduse de grâul integral; are indice glicemic redus și gust foarte bun.

2. Prepararea durează mai mult decât în cazul unei pâini industriale, aproximativ 18 ore, din care cea mai mare durată este dedicată producerii prefermentului (maiaua) – 12 ore. Pe parcursul acestui proces îndelungat şi migălos de preparare, o parte din glutenul din aluat este înlăturat; prin urmare, pâinea cu maia poate fi bine digerată chiar şi de către persoanele cu sensibilitate la această proteină vegetală.

3. Pâinea cu maia se poate păstra şi consuma pentru un timp mai îndelungat decât cea obișnuită, fiind, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă.

Iar dacă timpul de preparare îndelungat te sperie, află că nu trebuie să o prepari chiar tu acasă, pentru că o poți cumpăra de la brutăriile specializate. Una dintre ele este MamaPan, o întreprindere socială născută din nevoia de a oferi sprijin mamelor singure și femeilor cu mai mult de doi copii, dar și din dorința de a crea un produs natural, sănătos și autentic.

Brutăria produce pâine și patiserie artizanală cu maia, fără drojdie industrială, din ingrediente naturale și coaptă pe vatră, iar o parte din produse este oferită gratuit unor familii care se confruntă cu dificultăți materiale. Mamele-brutărese pregatesc și coc în fiecare zi opt sortimente de pâine, cu făină albă, intermediară sau 100% integrală, cu făină de secară, cu semințe, cu usturoi sau ceapă, dar și plăcinte cu dovleac, cu mere, cu varză murată, fursecuri cu unt, sărățele și cozonac cu nucă și fructe.

Produsele pot fi comandate online, pe www.mamapan.ro, transportul fiind gratuit pentru o comanda minimă de 50 de lei sau pot fi cumpărate din magazinele partenere (Ki-Life, BăcăniaVeche, Legume de Țară, PrăvăliaMică, Moara cu pietre, Băcănia cu suflet Donia, Micii producători). Prețul unei pâini de 600 de grame este între 10 și 12 lei.

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE