Aperitive si salate Legume Sandvisuri si tarte

Bruschete cu dovleac

Alege să pregătești aperitive inedite pentru mese aromate în familie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2-4

Ingrediente:

  • 2 fâșii bacon afumat
  • 100 g ciuperci mici
  • ulei de măsline
  • frunze salvie proaspătă
  • 4 felii de pâine
  • 1 cățel de usturoi
  • brânză Cheddar
  • dovleac copt ( 1/2 dovleac )

Modalitate de prepapare:

  1. Coaceți un dovleac la 180 de grade timp de 1 oră și jumătate.
  2. Curățați-l de semințe și de coajă și extrageți jumătate din pulpă pentru piure.
  3. Tăiați ciupercile în sferturi, apoi prăjiți-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu, amestecând ocazional.
  4. Când încep să își schimbe culoarea, adăugați câteva frunze de salvie și prăjiți-le în continuare până devin crocante.
  5. Rumeniți la cuptor cele 4 felii de pâine.
  6. Cât sunt fierbinți frecați-le cu usturoi și stropiți-le cu ulei de măsline.
  7. Pasați la blender jumătate din dovleacul copt .
  8. Piureul obținut asezonați-l cu sare, piper și puțină brânză Cheddar.
  9. Întindeți piureul de dovleac pe feliile de pâine și răsfirați deasupra bacon afumat, ciupercile și salvia.
  10. Serviți cu brânză Cheddar rasă pe deasupra.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE