Aperitive si salate Gustari si garnituri Legume Vegetarian

Cartofi la cuptor cu rozmarin, lămâie și usturoi de la Jamie Oliver

Crocanți și super aromaț, cartofi a la Jamie Oliver.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 10

Ingrediente:

  • 2,5 kg cartofi
  • ulei de măsline
  • 15 g unt nesărat
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 15 g rozmarin proaspăt

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  2. Curățați cartofii și fierbeți într-o oală cu ală clocotită pentru 5 minute.
  3. Scurgeți cartofii de excesul de apă  apoi transferați într-o tavă de cuptor.
  4. Asezonați cu sare și piper, 1 lingură de ulei de măsline, adăugați untul și amestecați.
  5. Coaceți pentru 35 de minute.
  6. Între timp, feliați usturoiul, dați coaja de lămâie pe răzătoare și presărați-le peste cartofi cu încă 2 linguri de ulei și frunzele de rozmarin.
  7. Coaceți pentru încă 30-35 de minute.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE