Aperitive si salate Legume Sandvisuri si tarte Tocanite

Cea mai simplă rețetă de caponata siciliana

45656396 - eggplant and tomato caponata on crusty white bread

Caponata, este o combinație de vinete și legume, pe care trebuie să o încercați.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare, fin tocată
  • 2 tije țelină apio, fin tocată
  • 1 ardei roșu, curățat și tocat
  • 1 ardei galben, tocat
  • 5 căței de usturoi, feliați
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 100 g vinete la borcan
  • 400 g roșii la conservă
  • 1 lingură capere mici
  • 1 pumn măsline verzi, tocate
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • baghetă mare, feliată

Modalitate de preparare:

  1. Gătiți ușor ceapa, țelina, ardeiul și usturoiul în ulei timp de 15-20 de minute până se înmoaie.
  2. Completați cu restul ingredientelor, apoi se fierbe timp de 5 minute.
  3. Se poate prepara cu 1 zi înainte de servire.
  4. Preparatul se servește cald sau la temeratura camerei pe pâine prăjită frecat cu cățel de usturoi tăiat.
  5. Poate însoți preparatele din carne sau chiar paste făinoase.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE