Aperitive si salate Legume

Ciuperci cu ricotta și nucă, rețeta de la Gordon Ramsey

Gordon Ramsey te invită să descoperi rețete sănătoase și extrem de gustoase, folosind ingrediente simple.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • ulei de măsline pentru stropit
  • 300 g ciuperci portobello (curățate)
  • sare
  • piper măcinat
  • 350 g ricotta
  • 60 g miez de nucă tocat
  • frunzele de la un fir de oregano, tocate
  • 2 linguri parmezan ras
  • 8 felii de pâine dospită

Modalitate de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 200 de garde.
  2. Căptușește o tavă de copt cu folie de aluminiu și unge-o cu ajutorul unei pensule, cu puțin ulei de măsline.
  3. Așează ciupercile cu lamelele în sus pe folie.
  4. Pune câte un praf de sare și unul de piper pe fiecare ciupercă.
  5. Într-un bol, amestecă ricotta, nucile, oregano, parmezanul și asezonează puțin.
  6. Întinde câte o linguriță de amestec pe fiecare ciupercă, apoi stropește cu puțin ulei.
  7. Coace circa 10 minute, până când ciupercile se frăgezesc.
  8. Între timp, prăjește pâinea ușor.
  9. Pune câte două felii pe fiecare farfurie pentru servit, caldă și aranjează ciupercile deasupra.
  10. Stropește-le cu puțin ulei, dacă vrei, și servește-le calde.

Credit Foto: 123RF

*Imaginea este cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE