Aperitive si salate Sandvisuri si tarte Slowly Veggie Vegetarian

Clătite vegane cu ciuperci și roșii

Clătitele vegane umplute cu ciuperci și roșii, perfecte pentru dietele fără lactoză sau în post.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții:2

Ingrediente:

  • 140 g făină cu agent de creștere
  • 1 linguriță făină de soia
  • 400 ml lape de soia
  • ulei vegetal, pentru prăjit

Topping:

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 250 g ciuperci
  • 250 g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 2 linguri smântână de soia
  • 1 pumn nuci de pin
  • arpagic tocat pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Cerneți făina împreună cu un praf de sare direct într-un procesor de alimente.
  2. Adăugați laptele de soia și amestecați pentru a obține un aluat neted și omogen.
  3. Încingeți o tigaie antiaderentă și adăugați câte 3 linguri de aluat.
  4. Gătiți până când încep să apară bule pe suprafața clătitei, apoi întoarceți-o pe partea cealaltă.
  5. Repetați operațiunea până terminați compoziția și păstrați clătitele acoperite la cald.
  6. Pentru a prepara toppingul, încingeți uleiul într-o tigaie și gătiți ciupercile până când încep să se înmoaie.
  7. Adăugați roșiile și continuați să gătiți pentru câteva minute.
  8. Turnați smântâna de soia și nucile de pin.
  9. Fierbeți ușor timp de 2-3 minute.
  10. Distribuiți clătitele în farfurii și adăugați toppingul pentru a fi servite.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE