Aperitive si salate Gustari si garnituri Legume Slowly Veggie Vegetarian

Conopidă picantă

Rețete picante cu legume de toamnă. Simplu, rapid și la îndemâna oricui.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță el hanout
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță paprika afumată
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 170 g iaurt grecesc
  • 1 conopidă mică
  • 2 lingurițe pastă de susan
  • sucul de la 2 lămâi
  • 400 g năut, scurs și clătit

Pentru a servi:

  • pitta
  • rodie
  • semințe de floarea soarelui
  • pătrunjel tocat
  • mentă tocată

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
  2. Într-un castron mic, se amestecă împreună condimentul el hanout, scorțișoara, boiaua de ardei, usturoiul, uleiul și iaurtul grecesc.
  3. Luați conopida și îndepărtați frunzele exterioare și tulpina.
  4. Se freacă cu amestecul de iaurt condimentat peste tot, apoi se toarnă 100 ml apă în vasul în care urmează să o gătiți.
  5. Se acoperă cu folie și se coace în cuptor timp de 45 min.
  6. Între timp, amestecați tahini într-un castron și adăugați încet zeama de lămâie, amestecând constant, pentru a face un sos neted. Lăsați la rece până când conopida este gata.
  7. Atunci când conopida este prăjită, se îndepărtează folia și se lasă în cuptor pentru încă 10-15 min.
  8. Puneți năutul într-o cratiță cu apă (50 ml) și se fierbe la foc mediu până se încălzește.
  9. Asezonați-l după gust, apoi zdrobiți-l pentru a avea o consistență netedă. Se amestecă 1 linguriță de sos tahini.
  10. Așezați conopida pe un platou și serviți cu năut zdrobit, stropiți cu restul de tahini și adăugați la alegere: rodie, pătrunjel tocat, pitta grecească.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE