Aperitive si salate Peste

Creveți fierți cu legume și condimente

Încearcă o rețetă simplă de creveți cu legume și mirodenii.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2-4

Ingrediente:

  • 3,5 l apă
  • 2 morcovi, tocați grosier
  • 1 apio, tocat grosier
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • jumătate de lămâie feliată
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 1/2 linguriți piper negru
  • sare
  • 500 g creveți jumbo

Modalitate de preparare:

  1. Într-o oală mai mare adăugați aproximativ 5 l de apă, morocvul, apio, zeama de lămâie și coaja de la aceasta, cimbrul, piperul și sare.
  2. Când apa atinge punctul de fierbere adăugați creveții, iar când apa dă din nou în clocot mențineți pe foc pentru 1 minut și jumătate.
  3. După acest timp creveții ar trebui să aibe o culoare roz aprins.
  4. Scoateți cu o spumieră și serviți cu felii de lămție pe deasupra.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE