Aperitive si salate Peste Sandvisuri si tarte

Crostini cu creveți

Crostini cu creveți și sos de maioneză cu coniac pentru cele mai aromate petreceri.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8

Crostini cu creveți

Ingrediente:

  • 2 avocado
  • 1 lingură suc lămâie
  • 300 g creveți prefierți și decorticați
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 pâine ciabatta, tăiată în felii
  • 8 frunze de salată ( opțional )
  • piper roșu și felii de lămâie pentru servit

Pentru sos:

  • 6 linguri maioneză
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurițe coniac
  • câteva picături sos tabasco

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început preparați sosul amestecând toate ingredientele într-un castron, asezonați după gust și lăsați deoparte.
  2. Acoperiți eventual cu folie și lăsați-l la frigider dacă îl preparați cu mult înainte de crostini.
  3. Curățați și tăiați în bucăți mici fructele de avocado și stropiți-le cu suc de lămâie pentru a nu se oxida.
  4. Amestecați creveții cu jumătate din cantitatea de sos și adăugați bucățile de avocado.
  5. Încingeți o tigaie antiaderentă și frecați fiecare felie de pâine cu ulei de măslie.
  6. Frigeți pâinea în tigaie pentru aproximativ 2 minute.
  7. Pentru a monta crostini, adăugați câte 1 lingură de amestec de creveți pe pâinea prăjită, așezați câte o frunză de salată și opțional din sosul rămas.
  8. Presărați deasupra ardei iute și serviți cu felii de lămâie.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto:123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE