Aperitive si salate

Crumble cu fasole si dovleac

  1. Clătiți fasolea înmuiată pe timul nopții, apoi transferați-o într-o oală mai mare cu o cantinate suficientă de apă.
  2. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-o la foc domol pentru aproximativ 1 oră.
  3. Când este gata scurgeți-o bine de excesul de lichid.
  4. Încingeți uleiul de măsline într-o oală mare și adăugați ceapa tocată.
  5. Căliți la foc mic pentru 10 minute.
  6. Adăugați pe rând usturoiul, ardeiul roșu, pasta de roșii, vinul ab și supa de legume.
  7. Aduceți ăn punctul de fierbere, lăsați focul la mic și oala neacoperită pentru 20 de minute.
  8. Adăugați dovleacul și fierbeți pentru încă 20 de minute.
  9. Condimentați după gust.
  10. Încingeți cuptorul la 180 de grade și adăugați fasolea în amestecul de legume.
  11. Transferați compoziția într-un vas termorezistent de o capacitate de 2,5 l sau două vase mai mici.
  12. Amestecați ingredientele pentru crustă plus cele 2 linguri de ulei rămase.
  13. Presărați amestecul peste compoziție și coaceți pentru 30 de minute.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images 

Poza principala

crumble_cu_fasole_si_dovleac.jpg

  • 350 g fasole uscată, înmuiată în apă pe timpul nopții
  • 4 linguri ulei măsline
  • 2 cepe
  • 4 căței usturoi, tocați mărunt
  • 1-2 ardei roșii, curățați de semințe și tocați mărunt
  • 700 g bulion de roșii ( passata )
  • 425 ml vin alb
  • 425 ml zeamă supă legume
  • 700 g dovleac, curățat de semințe și tăiat în cuburi

Pentru crustă:

  • 50 g pesmet
  • 25 g nuci măcinate
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 4 linguri pătrunjel tocat
Crumble cu surprize, cu dovleac și fasole. Sună a ceva interesant pentru o masă în familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE