Deserturi Foitaje si pateuri

Aluat dulce de tartă, rețeta lui Gordon Ramsey

Secretul unei tarte constă în aluatul perfect. Astăzi vă oferim rețeta lui Gordon Ramsey.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 180 g zahăr tos
  • 3-4 păstăi vanilie
  • 2 ouă mari, bătute
  • 500 g făină albă simplă
  • 1/2 linguriță sare de mare fină

Modalitate de preparare:

  1. Cu ajutorul unui mixer electriv, bateți untul și zahărul până devine cremos, dar nu pufos.
  2. Despicați păstăile de vanilie și râcâiți semințele.
  3. Adăugați-le în amestecul de unt.
  4. Cu robotul la viteză mică, încorporați treptat ouăle.
  5. Opriți robotul o dată sau de două ori pentru a curăța pereții vasului.
  6. Cerneți făina cu sarea. Cu robotul pornit la cea mai mică viteză, adăugați făina în 3 sau 4 etape.
  7. De îndată ce amestecul se leagă într-un aluat grunjos, opriți robotul.
  8. Adunați aluatul și răsturnați-l pe o suprafață ușor pudrată cu făină.
  9. Frământați-l scurt cu mâinile până devine omogen, nu exgareați însă cu frământatul.
  10. Împărțiți-l în 3-4 porții și împachetați-l în folie alimentară.
  11. Lăsați-l să se odihnească în frigider 30 de minute înainte de a-l întinde, congelând porțiile de care nu aveți nevoie.
  12. Înainte de a-l întinde, frământați din nou aluatul foarte ușor.
  13. Asta îl va ajuta sa nu crape la întindere.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE