Foitaje si pateuri

Placinta cu somon si creveti

  1. Pentru început lasați la infuzat laptele, împreună cu nucșoara, piperul și frunzele de dafin, printr-o încălzire la foc domol, timp de 30 de minute.
  2. Într-un vas termorezistent așezați peștele, creveții și ouăle.
  3. Stropește-le cu suc de lămâie.
  4. Fierbeți cartofii într-o oală cu suficientă apă, până când sunt moi.
  5. Strecurați laptele.
  6. Într-o cratiță puneți untul la topit și adăugați făina.
  7. Amestecați pentru a obține o pastă, timp de 30 de secunde.
  8. Turnați laptele în fir subțire și amestecați continuu.
  9. Lăsați la foc domol până începe să se îngroașe.
  10. Pasați cartofii cu un strop de lapte și puțin unt.
  11. Presărați pătrunjel tocat peste pește, turnați sosul bechamel, acoperiți cu piureul de cartofi și brânză rasă.
  12. Potriviți cu sare și piper după gust.
  13. Introduceți vasul în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau până când devine aurie.
  14. Serviți cu garnitură de mazăre.

Credit Foto: Fotolia/ timages

Poza principala

placinta_somon_si_creveti.jpg

  • 2 fileuri somon
  • 12 creveți king
  • 2 ouă fierte, tăiate în patru
  • 1 halbă lapte
  • 1 vârf cuțit nucșoară
  • 5-6 boabe piper
  • 2 frunze dafin
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • câteva frunze pătrunjel
  • 5 cartofi
  • 50 g brânză chedar
Pentru iubitorii de pește și nu numai, această plăcintă este senzațională. Creveți, somon, sos bechamel și ouă.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE