Aperitive si salate

Frittata cu salsa de avocado

Încearcă o altfel de omletă, mai sățioasă și mai gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de rapiță
  • 3 cepe, din care 2 feliate subțire și 1 fin tocată
  • 1 lingură pastă de curry
  • 500 g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 1 ardei iute roșu, fin tocat și cu semințele îndepărtate
  • 1 mână de coriandru, fărâmițat
  • 8 ouă mari, bătute
  • 1 avocado
  • suc de lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie antiaderentă.
  2. Adăugați ceapa felii și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute până când se înmoaie și devine aurie.
  3. Se adaugă pasta de curry și se prăjește timp de 1 minut.
  4. Adăugați jumătate din cantitatea de roșii și jumătate din ardeiul iute.
  5. Se fierbe până când amestecul este gros.
  6. Se încălzește cuptorul la 220 de grade.
  7. Se adaugă jumătate din cantitatea de coriandru peste ouă și asezonați, apoi se toarnă peste amestecul de ceapă.
  8. Se amestecă ușor o dată sau de două ori, apoi se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute.
  9. Se transferă la cuptor timp de 3-5 minute.
  10. Pentru a face salsa, se amestecă avocado, restul de ardei iute și roșiile rămase, ceapa fin tocată, coriandru rămas și zeamă de lămâie, apoi asezonați.
  11. Serviți frittata cu salsa.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE