Aperitive si salate Peste

Inele de calamari la grătar, servite cu vinegretă de roșii

Vremea caldă începe deja să ne ducă cu gândul la un grătar gustos, alegem însă ceva light, calamari cu vinegretă de roșii.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g calamari
  • 2 căței usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri ulei măsline
  • 4 linguri vin alb
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 salată romană
  • 2 roșii
  • 4 crenguțe cimbru proaspăt
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură oțet de șampanie

Modalitate de preparare:

  1. Plasați inelele de calamar într-un castron. Curățați usturoiul, zdrobiți-l și adăugați-l peste calamar.
  2. Tocați pătrunjelul mărunt și presărați-l peste amestecul de usturoi și calamari.
  3. Completați cu ulei de măsline, vin, sare și piper.
  4. Acoperiți vasul cu folie și lăsați calamarii la rece să se marineze timp de 2 ore.
  5. Curățați salata și tăiați-o în bucăți.
  6. Distribuiți frunzele pe farfurii.
  7. Spălați roșiile și curățați-le de semințe și eliminați cotoarele. Tocați roșiile în cuburi mărunte.
  8. Spălați cimbrul și îndepărtați frunzele de pe tulpină, apoi tocați-l mărunt.
  9. Într-un castron combinați 2 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oțetul de șampanie, sare, piper și cimbru.
  10. Adăugați roșiile și amestecați.
  11. Turnați vinegreta obținută peste frunzele de salată.
  12. Încingeți grătarul și puneți calamarii să se frigă timp de 3-5 minute, având grijă să îi întoarceți din când în când.
  13. Așezați inelele de calamari fierbinți peste salată și serviți.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE