Aperitive si salate

Jumări de ouă cu sparanghel

Încearcă să pregătești un mic dejun precum un adevărat bucătar.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g sparanghel
  • sare
  • piper măcinat
  • 100 g file anșoa (opțional)
  • 10 ouă
  • 1 cub de unt
  • 4 frunze de busuioc tocate mare
  • ulei de măsline pentru stropit

Modalitate de preparare:

  1. Pentru a pregăti sparanghelul, se rupe partea lemnoasă a tulpinii.
  2. Se blanșează sparanghelul într-o oală cu apă clocotită pentru 4-5 minute sau până când de frăgezește.
  3. Toacă 2 anșoa foarte mărunt.
  4. Sparge ouăle și pune-le într-o tigaie rece cu fundul gros, adaugă untul și anșoa tocați.
  5. Pune tigaia la foc foarte mic și, cu ajutporul unei spatule, amestecă energic, pentru a combina albușurile cu gălbenușurile, iar după aceea amestecă din când în când.
  6. În timp ce ouăle încep să se lege, adaugă sare, piper și busuiocul tocat.
  7. Jumările trebuie să fie moi și cremoase.
  8. Scurge sparanghelul și șterge-l cu prosoape de hârtie.
  9. Pune tijele de sparanghel pe farfurii, pune jumările de ouă peste el și anșoa deasupra.
  10. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește imediat.

Credit Foto: 123RF

*Imagina este cu titlu de prezentare

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE